ΑΛΜΥΡΟΣ

Άμεση επάνδρωση του γραφείου ΙΚΑ- ΤΕΑΜ

άμεση-επάνδρωση-του-γραφείου-ικα-τεαμ-489885

Επιτακτική χαρακτηρίζει την ανάγκη άμεσης επάνδρωσης του γραφείου του ΙΚΑ –ΤΕΑΜ Αλμυρού με επιπλέον διοικητικό προσωπικό, ο Δήμαρχος Αλμυρού, Ευ. Χατζηκυριάκος.

Ο κ. Χατζηκυριάκος, παρεμβαίνει με έγγραφό του προς το Διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο. Όπως επισημαίνει, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της ανάγκης εξοικονόμησης δαπανών, ο Δήμος Αλμυρού ήρθε αντιμέτωπος με μια δυσμενή κατάσταση, αυτή της αποψίλωσης και μεταφοράς πολλών δημοσίων υπηρεσιών, μεταξύ αυτών και του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηκυριάκο, οΔήμος Αλμυρού ανταποκρινόμενος κατά το δυνατό στις ανάγκες που προέκυψαν παραχώρησε χώρο για τη στέγαση του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης, στην Τοπική Κοινότητας Ευξεινούπολης και φρόντισε για την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας του και για την παροχή υλικοτεχνικής υποδομής.

Μολονότι ο Δήμος Αλμυρού είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας με πληθυσμό περί τους 20.000 κατοίκους και μία Βιομηχανική αλλά και Τουριστική περιοχή που διαθέτει αεροδρόμιο και λιμάνι με εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα μας, προσαρμόστηκε στις επιταγές μιας πολιτικής, που συρρικνώνει υπηρεσίες, πολλαπλασιάζοντας ταυτόχρονα τις αρμοδιότητες. Θεωρείται ωστόσο επιτακτική ανάγκη, η εφαρμογή όσων προβλέπονται από το οργανόγραμμα για το Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης στην περιοχή.

Σήμερα, στο γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης Αλμυρού υπηρετεί ένας μόνιμος υπάλληλος, ο οποίος δέχεται καθημερινά αιτήματα ασφαλισμένων, που καλύπτουν όλο το φάσμα του ΙΚΑ και στη συνέχεια αναγκαστικά πρέπει να μεταβεί στο κατάστημα του ΙΚΑ Βόλου προκειμένου να διεκπεραιωθούν. Η μεταβίβαση των σχετικών αιτημάτων γίνεται μια συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας , κατά την οποία το γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης αναπόφευκτα μένει κλειστό.

Επιπλέον, η ύπαρξη ενός και μόνου υπαλλήλου, έχει ως αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων της περιοχής, πόσο μάλλον δε, σε περίπτωση που ο υπάλληλος ασθενήσει ή κάνει χρήση της αδείας του.

«Κανονικά και σύμφωνα με το οργανόγραμμα, προβλέπεται η στελέχωση του γραφείου με τρεις υπαλλήλους, οι οποίοι θα έπρεπε να έχουν αυξημένες αρμοδιότητες και πιο συγκεκριμένα παραλαβή αιτημάτων – εγγράφων να τα ελέγχουν και να τα διαβιβάζουν –κανονικά μέσω Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ)- στο ΙΚΑ Βόλου.

Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη να προχωρήσετε άμεσα στην επάνδρωση του γραφείου με επιπλέον διοικητικό προσωπικό και την προώθηση των τεχνικών προϋποθέσεων που απαιτούνται, για τη διεκπεραίωση των εργασιών, που χρήζουν ηλεκτρονικών διαδικασιών. Πιστεύουμε πως με τις δικές σας ενέργειες θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία και η καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων της περιοχής μας , που αποτελεί κοινό μας μέλημα», αναφέρει στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος, Ευ. Χατζηκυριάκος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου