ΑΛΜΥΡΟΣ

Δωρεάν wi-fi

δωρεάν-wi-fi-489895

Σε πλατείες, σχολεία, πεζόδρομους, αξιοθέατα

Πρόταση συμμετοχής στη δημιουργία Εθνικού Δικτύου wifi υπέβαλλε ο Δήμος Αλμυρού, αποστέλλοντας άμεσα απαντητικό έγγραφο σε επιστολή της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή η προσφερόμενη υπηρεσία θα έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές, θα υπόκειται σε απομακρυσμένο έλεγχο και θα χαρακτηρίζεται από πολιτική ορθής χρήσης.

Ο Δήμος Αλμυρού υπέδειξε τα σημεία περιβαλλοντικού, πολιτιστικού και εμπορικού ενδιαφέροντος, που συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και θα ήταν ωφέλιμη η εγκατάσταση ελεύθερης πρόσβασης στο internet.

Βασικό κριτήριο για την επιλογή των σημείων, στην πρώτη φάση υλοποίησης του έργου, είναι τα σημεία ενδιαφέροντος στις πόλεις, στις κωμοπόλεις και τοπικές κοινότητες άνω των 600 κατοίκων του Δήμου με βάση την απογραφή του 2011.

Τα σημεία που προτάθηκαν από το Δήμο Αλμυρού καλύπτουν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου, συμπεριλαμβανομένου των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και εστιάζει σε σημεία που συγκεντρώνουν τον περισσότερο κόσμο , όπως πλατείες, σχολεία, πεζόδρομους, αξιοθέατα κ.α

Θα πρέπει ακόμη να τονιστεί πως ο Δήμος δεν θα επιβαρυνθεί οικονομικά για την εγκατάσταση και λειτουργία του δικτύου καθώς και ότι το έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2014.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού, δήλωσε σχετικά, πως πρόκειται για μια δράση που θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη στο Δήμο Αλμυρού και η υλοποίησή της θα οδηγήσει σε έναν δήμο σύγχρονο, που συμβαδίζει με την εποχή του και αξιοποιεί τις Τεχνολογίες της Πληροφορίας προς όφελος των δημοτών.

Η χρήση της νέας τεχνολογίας με Εφαρμογές και Υπηρεσίες που εξυπηρετούν τους πολίτες, αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή και το ενδιαφέρον της για συμμετοχή σε ανάλογα προγράμματα ενισχύεται καθημερινά .

Το πρόσφατο πρόγραμμα τηλεμετρικού Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης του Δήμου Αλμυρού αλλά και η πρόταση του Δήμου συμμετοχής στο Ε.Π Ψηφιακή Σύγκληση, για τη διαχείριση αιτημάτων καθημερινότητας του πολίτη , αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα που θα συμβάλλουν στην ουσιαστική και σύγχρονη εξυπηρέτηση των δημοτών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου