ΑΛΜΥΡΟΣ

Τιμητική διάκριση στον Αλμυρό

τιμητική-διάκριση-στον-αλμυρό-528225

Μια ιδιαίτερα σημαντική βράβευση απέσπασε ο Δήμος Αλμυρού στα Environmental Awards 2014, όπου ο Δήμαρχος Ευάγγελος Χατζηκυριάκος τιμήθηκε με Έπαινο για τη μελέτη που αφορά στη βιοκλιματική αναβάθμιση της πλατείας και των περιμετρικών οδών του κέντρου του Αλμυρού.

Τα Environmental Awards είναι τα βραβεία που αναδεικνύουν και επιβραβεύουν τις βέλτιστες πρακτικές αξιοποίησης, διαδικασιών και πρωτοβουλιών για την προστασία του Περιβάλλοντος και την Αειφορία από Επιχειρήσεις, Οργανισμούς και Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επίσης, τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Η τελετή απονομής διοργανώθηκε σε ένα ιδιαίτερα εορταστικό και αισιόδοξο κλίμα στην Αθήνα, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, παρουσία αξιόλογων στελεχών και φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα η πράξη που διακρίθηκε έχει τον τίτλο «Βιοκλιματική αναβάθμιση της πλατείας και των περιμετρικών οδών του κέντρου του Αλμυρού». Συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 και ειδικότερα από τον Άξονα Προτεραιότητας 1 «Προστασία Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος και Αστικές Μεταφορές – Αντιμετώπιση Κλιματικής Αλλαγής – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» για «Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημόσιων Ανοικτών Χώρων».

Η επιβράβευση της συγκεκριμένης πρότασης δεν θα μπορούσε παρά να προσφέρει ικανοποίηση και χαρά στο Δήμαρχο Αλμυρού, ο οποίος όπως δήλωσε: «είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προβάλλονται πρωτοβουλίες που προασπίζουν την αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος, πόσο μάλλον δε να επαινούνται για αυτές τις πρακτικές. Με την ολοκλήρωση και τη δημοπράτηση που έγινε πρόσφατα, δρομολογείται πλέον προς την υλοποίησή του ένα έργο, με ιδιαίτερη περιβαλλοντική αξία, που θα δώσει νέα ώθηση στην τοπική αγορά και θα αναβαθμίσει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου