ΑΛΜΥΡΟΣ

Αλμυρός: Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει 50 νοικοκυριά

αλμυρός-χωρίς-ρεύμα-έχουν-μείνει-50-νοι-544249

Τουλάχιστον 50 σπίτια στον Αλμυρό, δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα. Οι διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος σε κατοικίες της περιοχής, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Ενωτική Δημοτική Κίνηση.

Επικαλούμενη στοιχεία της ΔΕΗ, το 80% έως 90% των διακοπών των οικιακών παροχών επανασυνδέονται μέσα σε 3 – 4 μέρες. Υπάρχουν όμως και οι οικιακές παροχές που δεν επανασυνδέονται. Έχουν καταγραφτεί 50 περιπτώσεις νοικοκυριών που σήμερα ζουν χωρίς ηλεκτρικό.

Με αφορμή το μείζον κοινωνικό ζήτημα της διακοπής ρεύματος σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, έγινε συνάντηση εκπροσώπων της «Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης» Παρέμβασης και Αλληλεγγύης με τον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Χατζηκυριάκο.

Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Κίνησης τόνισαν την ανάγκη να δημιουργηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου ειδική δομή αλληλεγγύης για τη στήριξη των νοικοκυριών που αδυνατούν να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα και για τις περιπτώσεις που δεν καλύπτονται από τις προϋποθέσεις που καθορίζει η κυβέρνηση μέσω της ΔΕΗ.

Πρότειναν δε, η συγκεκριμένη δομή να λειτουργήσει θεσμικά και οργανωμένα από το Δήμο και να στηριχθεί από όσους πολίτες θέλουν να προσφέρουν και παράλληλα να δραστηριοποιηθούν τα τοπικά συμβούλια με διακριτικότητα για να δουν περιπτώσεις με ιδιαίτερο πρόβλημα για να μην έχουμε συνέχεια στα τραγικά συμβάντα των τελευταίων ημερών.

Τέλος, ζήτησαν να υπάρξει συνεχής ενημέρωση των πολιτών για το θέμα των διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος και τις δυνατότητες που παρέχονται στις ευπαθείς ομάδες πολιτών (κοινωνικά τιμολόγια κ.λπ.) καθώς και τις δυνατότητες διακανονισμών (πληρωμές δόσεων χωρίς το χαράτσι κ.λπ.) για τους πολίτες που έχουν πρόβλημα.

Ο δήμαρχος, Ευ. Χατζηκυριάκος, ενημέρωσε ότι ήδη ο Δήμος Αλμυρού έχει εκφράσει ομόφωνα την αντίδρασή του μέσα από κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες στην κεντρική πλατεία, με συμμετοχή φορέων και πολιτικών παρατάξεων οι οποίες κατέληξαν σε συμβολικό κλείσιμο του υποκαταστήματος της ΔΕΗ Αλμυρού.

Μάλιστα, ήδη ο Δήμος Αλμυρού έχει δρομολογήσει καμπάνια ενημέρωσης των οικογενειών για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) της ΔΕΗ, με στόχο να ενημερωθούν και να ενταχθούν σ’ αυτό όλοι οι δικαιούχοι, αλλά και να τους κατευθύνει σε περιπτώσεις που πρέπει να υπάρξει επανασύνδεση του ρεύματος.

Για το σκοπό αυτό πρόκειται να συσταθεί ειδική επιτροπή που θα επιλαμβάνεται όλων των θεμάτων έκτακτων κοινωνικών αναγκών που σχετίζονται με τη ΔΕΗ και τα οποία θα επιλύονται άμεσα και σε τοπικό επίπεδο.

Σημειώνεται ότι άνεργοι πολύτεκνοι, χαμηλοσυνταξιούχοι και άλλες ευπαθείς ομάδες μπορούν να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, ενώ προτείνεται στους καταναλωτές που έχουν δυσκολία να πληρώσουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ, να καταθέτουν χρήματα στο σύστημα της τράπεζας Πειραιώς – Αγροτική, είτε αποφεύγοντας την πληρωμή του χαρατσιού για το ακίνητο, είτε πληρώνοντας έναντι στο λογαριασμό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου