ΤΟΠΙΚΑ

Αόρατος τελικά ο «Φανερός Δείπνος»

αόρατος-τελικά-ο-φανερός-δείπνος-12096

Ματαιώθηκε η βραδιά κρεατοφαγίας στο Βόλο

«Φανερό Δείπνο» σε γνωστό στέκι κρεατοφαγίας στο Βόλο, επιχείρησε να διοργανώσει ομάδα συμπολιτών που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μέσω facebook της Ενωσης Αθεων για εκδηλώσεις και στην περιφέρεια.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι ενδιαφερόμενοι, σκέφτηκαν να οργανώσουν «φανερό δείπνο» σε γνωστό ψητοπωλείο του Βόλου όχι μόνο για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη νηστεία και το τυπικό της Μ. Εβδομάδας αλλά και στο Βολιώτικο έθιμο της τσιπουροκατάνυξης, μετά την περιφορά του Επιταφίου. Η ιδέα της βραδιάς κρεατοφαγίας προσέκρουσε όμως στο πρόγραμμα λειτουργίας του ψητοπωλείου καθώς λόγω Μ. Εβδομάδας ήταν κλειστό τη Μ. Πέμπτη, ενώ τη Μ. Παρασκευή το μενού περιελάμβανε μόνο νηστίσιμα εδέσματα. Εναλλακτικά έγινε διερεύνηση ψητοπωλείου στη Ν. Ιωνία, αλλά και αυτή η περίπτωση ναυάγησε μετά την άρνηση του καταστηματάρχη να δεχτεί την πραγματοποίηση της συνεστίασης στον χώρο του. Την ίδια τύχη είχαν πρωτοβουλίες και στην Ξάνθη, στη Θεσσαλονίκη κ.α. με τους αρχικούς σχεδιασμούς των διοργανωτών να ανατρέπονται από τις αρνήσεις των καταστηματαρχών.

Ο Μυστικός Δείπνος του Ιησού με τους μαθητές του, αποτελεί ένα από τα πιο ιερά σύμβολα του Χριστιανισμού. «Φάγετε από το Σώμα μου», τους λέγει, «και πίετε από το Αίμα μου». Είμαι το «Εσφαγμένο Αρνίον».

Στις προτεραιότητες της Ενωσης, όπως αναφέρει «είναι ο διαχωρισμός εκκλησίας – κράτους και η διεκδίκηση ίσης αντιμετώπισης των πολιτών από το κράτος ανεξαρτήτως των θρησκευτικών ή φιλοσοφικών τους πεποιθήσεων, η ενημέρωση του κοινού πάνω σε θέματα θρησκευτικής ελευθερίας, όπως είναι το δικαίωμα απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών, η διάκριση βάπτισης από ονοματοδοσία, η δυνατότητα διαγραφής του θρησκεύματος από το ληξιαρχείο».

ΑΝΤ. ΦΩΚΙΔΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου