ΤΟΠΙΚΑ

Διανομή τροφίμων σήμερα

διανομή-τροφίμων-σήμερα-17720

Στις 11 π.μ. από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας στο Υγειονομικό

Στον υπαίθριο χώρο του Υγειονομικού θα πραγματοποιηθεί σήμερα για πρώτη φορά διανομή τροφίμων από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας στους Συλλόγους Τριτέκνων και Πολυτέκνων Μαγνησίας.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Η απόφαση της Περιφέρειας να τονίσει με τη σημερινή δράση την κυριότητα του χώρου που φάνηκε να αμφισβητείται, αποτελεί εκτός από μήνυμα προς τους αμφισβητίες του δικαιώματός της για ελεύθερη χρήση του ακινήτου της και έμπρακτη στήριξη 150 περίπου οικογενειών που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και έχουν ανάγκη ενίσχυσης.

«Πρόκειται για μια διανομή τροφίμων που συγκεντρώθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα από τις σημαντικές προσφορές συμπολιτών που θέλουν να εκφράσουν την κοινωνική αλληλεγγύη αλλά και από επιχειρήσεις της περιοχής που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για προσφορά. Εχουμε με τις υπηρεσίες μας έρθει σε επαφή με τους Συλλόγους Τριτέκνων και Πολυτέκνων Μαγνησίας, ώστε να προσδιορίσουν τις οικογένειες με τις μεγαλύτερες ανάγκες. Σε αυτές τις οικογένειες, περίπου 150, θα μοιραστούν τα τρόφιμα που θα δώσουμε σήμερα στις 11 π.μ. στο χώρο της Διεύθυνσης Υγείας (2ας Νοεμβρίου)», τονίζει η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη και συνεχίζει:

«Δεν θα κάνουμε διανομή, σε οικογένειες καθώς θέλουμε να διασφαλίσουμε τα προσωπικά δεδομένα τους. Εικόνες με απλωμένα χέρια, σπρωξίματα κ.λπ. δεν θα δείτε στο χώρο του Υγειονομικού γιατί τα τρόφιμα θα δοθούν στους Συλλόγους για να τα μοιράσουν με διαφάνεια και ανάλογα με τις ανάγκες κάθε οικογένειας η οποία δεν χρειάζεται να γίνει θέαμα για να εξασφαλίσει λίγο κρέας ή άλλα τρόφιμα. Κοινωνική αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια, προσφορά και σεβασμός συνυπάρχουν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου