ΤΟΠΙΚΑ

Μετάλλιο για το ελαιόλαδο οικογένειας Βολιώτη

μετάλλιο-για-το-ελαιόλαδο-οικογένεια-18915

Μια ακόμη διεθνής διάκριση για το χρυσοπράσινο λάδι με τα αρώματα του Πηλίου

Στο διεθνή χάρτη των βραβευμένων ελαιολάδων, έβαλαν το «Ελαιόλαδο Πηλίου Οικογένεια Βολιώτη» και τη Μαγνησία γενικότερα, τα στελέχη της παραδοσιακής εταιρίας που αναγνωρίζεται στις διεθνείς αγορές και πετυχαίνει σημαντικές διακρίσεις για τα προϊόντα της.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Το «Ελαιόλαδο Πηλίου Οικογένεια Βολιώτη», συνεπές όπως πάντα στη διατήρηση της ποιότητας που προσφέρει στους καταναλωτές, απέσπασε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία QUALITY AWARDS of EXTRA VIRGIN OLIVE OIL «8th Aristion 2016» που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στις 9 & 10 Απριλίου.

Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό συμμετείχαν διακεκριμένοι γευσιγνώστες ελαιολάδου οι οποίοι εξέτασαν περίπου 700 ελαιόλαδα από όλη την Ευρώπη, ενώ θεωρείται τόπος συνάντησης και δικτύωσης για παραγωγούς ελαιολάδου πολύ υψηλής ποιότητας, εμπόρους, διακινητές και αγοραστές.

Το χάλκινο μετάλλιο στον διαγωνισμό του Λονδίνου, έρχεται σε συνέχεια της εξαίρετης παρουσίας στην Έκθεση Ελαιολάδου Olio Capitale που πραγματοποιήθηκε 5 με 8 Μαρτίου 2016 στην Stazione Maritima στην Τεργέστη της Ιταλίας. Η Olio Capitale αποτελεί πλέον θεσμό για τον κλάδο των ελαιών, καθώς «μετρά» ήδη 10 χρόνια παρουσίας.

Στην ιταλική έκθεση, η παρουσία της εταιρίας «Ελαιόλαδο Πηλίου Οικογένεια Βολιώτη», ήταν επίσης αξιοσημείωση, με ειδικούς του ελαιοκoμικού τομέα να επαινούν τα στελέχη της εταιρίας, όπως έγινε και στη συνέχεια στο διαγωνισμό «Athina International Olive oil Competition». Με τη σοφία των αιώνων, η ελιά και το λάδι, τα θεϊκά αυτά δώρα έγιναν θεματοφύλακες διαχρονικών αξιών, φρουροί μιας παράδοσης που υπερβαίνει τα στενά γεωγραφικά όρια της Ελλάδας και εξαπλώνεται όχι μόνο στη Μεσόγειο αλλά σε κάθε γωνιά του πλανήτη, αγκαλιάζοντας όλο τον κόσμο, αναφέρουν οι διοργανωτές οι οποίοι βράβευσαν το «Ελαιόλαδο Πηλίου Οικογένεια Βολιώτη», με ποικιλιακή σύνθεση 80% Ελιά Πηλίου και 20% Καλαμών, ως το καλύτερο ελαιόλαδο της Θεσσαλίας.

Οι βραβεύσεις για το «Ελαιόλαδο Πηλίου Οικογένεια Βολιώτη», έρχονται να αποδείξουν πέρα από την υψηλή ποιότητα που διακρίνει το χρυσοπράσινο πηλιορείτικο ελαιόλαδο, το γεγονός ότι μέσα στην Ελλάδα της κρίσης και στη Μαγνησία των προβλημάτων, η καινοτομία στις τεχνολογίες ψυχρής έκθλιψης, οι πιστοποιήσεις τυποποίησης και η εξωστρέφεια των στελεχών, μπορούν να αποφέρουν σημαντικά αποτελέσματα για την επιχειρηματικότητα και την οικονομία.

Ο δρόμος της ποιότητας, δύσκολος για τους περισσότερους, απαιτεί συνεχή αναβάθμιση καλλιεργητικών πρακτικών, διαδικασιών ελαιοπαραγωγής και ελαιοποίησης ώστε να παράγεται ελαιόλαδο οξύτητας έως 0,3% σε ελαϊκό οξύ ανά 100 gr, υψηλής διατροφικής αξίας, να διατηρεί όλες τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του χρώματος και της γεύσης του Πηλίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου