ΤΟΠΙΚΑ

Open Mall και στο Βόλο

open-mall-και-στο-βόλο-20164

Τη δημιουργία 4 Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου στη Θεσσαλία προωθεί η Ομοσπονδία Εμπόρων

Στο νέο ΠΕΠ Θεσσαλίας, επιθυμεί η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, να ενταχθεί η πρόταση για τη δημιουργία 4 Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου, ένα σε κάθε πρωτεύουσα περιφερειακής Ενότητας.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Το θέμα συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας για τους Μικρομεσαίους, με τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας, Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Γιώργο Τσιαπλέ, να ζητάει από το Συμβούλιο να εξετάσει την πρόταση και να στηρίξει την πρωτοβουλία, που είχε ξεκινήσει πέρυσι αλλά δεν υλοποιήθηκε.

«Οπως εξηγεί στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ», ο στόχος του Open Mall είναι διττός. Από τη μία πλευρά να βοηθήσει τους επιχειρηματίες και να τονώσει την κίνηση στην αγορά και από την άλλη, μέσω των παρεμβάσεων, να δώσει μια πρώτη εικόνα για την πόλη του μέλλοντος. Στο Open Mall, το οποίο δεν είναι κτίριο αλλά μια περιοχή του εμπορικού τομέα, με δικτύωση επιχειρήσεων, τουλάχιστον πενήντα, θα υπάρχει ένα «έξυπνο» σύστημα επικοινωνίας και προώθησης, όπως λάβαρα που θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία, αφίσες στα καταστήματα, αλλά και ένα σύστημα, με το οποίο ο υποψήφιος καταναλωτής θα μπορεί, σκανάροντας με το smartphone του, να πάρει πληροφορίες για τιμές και προσφορές.

Το Open Mall μπορεί να εμπλουτιστεί με πολιτιστικές δράσεις που θα βελτιώσουν την ελκυστικότητά του, ενώ μπορεί να γίνει ενιαία προώθηση μέσω δράσεων marketing για την ισχυρή ένταξή του στον χάρτη των ελκυστικών προορισμών για αγορές και ψυχαγωγία.

Επίσης προβλέπεται οργανωμένη και συστηματική προώθηση – προβολή – επικοινωνία των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν.

«Τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου, είναι μια σημαντική πρόταση την οποία αγκαλιάσαμε, τονίζει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Κων. Τσέλιος, τονίζοντας ότι μετά το καλοκαίρι αναμένονται τα αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής των τεσσάρων πρώτων Open Mall σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Αλεξανδρούπολη. Αν υπάρχει οικονομία μέχρι τότε. Υπάρχουν, καταλήγει, συγκριτικά πλεονεκτήματα στο εγχείρημα και τονίζονται στη μελέτη για τα 4 κέντρα, ένα από τα οποία προβλέπεται στο εμπορικό κέντρο του Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου