ΤΟΠΙΚΑ

Φαρμάκωσε… μεγάλο πλάτανο στην πλατεία Αργαλαστής

φαρμάκωσε-μεγάλο-πλάτανο-στην-πλατε-21136

ΤΡΥΠΗΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ ΤΟΥ

Αγνωστος ξέρανε το δέντρο στην Πλατεία, σημείο αναφοράς της Αργαλαστής

Οργισμένοι είναι οι κάτοικοι της Αργαλαστής από τη δράση αγνώστου, ο οποίος με τρυπάνι και δίχως να γίνει αντιληπτός, άνοιξε τέσσερις τρύπες στον κορμό πλατάνου στην πλατεία Αργαλαστής, γέμισε τις τρύπες κοντά στη ρίζα του δέντρου με ισχυρό φυτοφάρμακο, στη συνέχεια κάλυψε τις οπές με φλοιό από τον κορμό. Το δέντρο, σταδιακά απορρόφησε το δηλητήριο και πλέον θεωρείται ότι έχει καταστραφεί πλήρως.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

«Η κατάσταση του δέντρου που έδειχνε άρρωστο από μέρες, μας απασχόλησε και ενημερώσαμε τον γεωπόνο να παρέμβει, όπως κι έγινε. Αντί όμως με τη θεραπεία του γεωπόνου, το δέντρο να ανακάμψει, συνέχισε να χάνει το χρώμα του, τα φύλλα του να πανιάζουν και τελικά να ξεραίνεται», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Αργαλαστής Μιλτ. Παπαδημητρίου.

Περιγράφοντας τι συνέβη συνεχίζει: «Ενημερώθηκα και πήγαμε στο σημείο. Είδαμε στη βάση του δέντρου, μετά από την απομάκρυνση κάποιων φλοιών, τέσσερις τρύπες που άνοιξε άγνωστος με τρυπάνι, περίπου δεκαράκι σε διατομή και με βάθος περίπου 15 εκατοστά. Στις 4 τρύπες, ο άγνωστος δράστης έριξε χημική ουσία, μάλλον ζιζανιοκτόνο και στη συνέχεια σκέπασε τις τρύπες με χώμα, φλοιό και φύλλα για να μην φαίνονται οι τρύπες και να μην δοθεί έγκαιρα βοήθεια στο δέντρο, αν μπορούσε βέβαια να σωθεί».

Ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι δεν έχει παρατηρηθεί άλλο ανάλογο περιστατικό στο δήμο Νοτίου Πηλίου και η δράση του αγνώστου εγείρει πολλά ερωτηματικά ως προς την αφορμή για τη συγκεκριμένη παράλογη ενέργεια.

«Δεν ξέρουμε, προς το παρόν, αν έχουμε να κάνουμε με κάποια διαταραγμένη προσωπικότητα που ήθελε να καταστρέψει ένα δέντρο ή, όπως σχολιάζουν κάτοικοι της περιοχής για ενέργεια κάποιου που ήθελε να πλήξει τον επιχειρηματία που νοίκιασε πέρυσι από το δήμο μας το ιστορικό καφενείο της Πλατείας, στο ισόγειο του δημοτικού καταστήματος Αργαλαστής και ανέπτυσσε, όπως και άλλοι επιχειρηματίες της Πλατείας, τραπεζοκαθίσματα στον χώρο.

Μας προκαλεί οργή και θλίψη το περιστατικό καθώς δεν μπορέσαμε να σώσουμε το δέντρο. Θα προχωρήσουμε σύντομα στην εκρίζωση του νεκρού πλέον πλατάνου και στη θέση του θα φυτέψουμε άλλο δέντρο, σε αναπλήρωση του πρασίνου στην Πλατεία, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς στην Αργαλαστή, όπως σε κάθε χωριό», αναφέρει ο κ. Παπαδημητρίου.

Στο fb του Δήμου Ευαγγελάκη, ο οποίος ανήρτησε φωτογραφικό υλικό από το δέντρο, αναπτύχθηκε προβληματισμός μέσα από τα σχόλια κατοίκων της περιοχής: «Δολοφονία πλάτανου στο κέντρο της Αργαλαστής με δηλητήριο από ανθρωπόμορφο ον! Που καταντήσαμε;», σχολίασε ο κ. Ευαγγελάκης στις φωτογραφίες με τον πλάτανο κι ακολούθησαν αρκετά σχόλια όπως: «Λυπάμαι για σένα που το έκανες…».

Στο μεταξύ, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, άγνωστος κατέστρεψε το ίδιο χρονικό διάστημα πλάτανο στη Ν. Σμύρνη της Λάρισας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου