ΤΟΠΙΚΑ

Ανάσα για 700 υποψήφιους οδηγούς

ανάσα-για-700-υποψήφιους-οδηγούς-21185

Λύση στην πιεστική κατάσταση που προκαλεί η αδιαφορία του υπ. Μεταφορών να δώσει διέξοδο στο μπλοκάρισμα των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών εξαιτίας της αποχής των εξεταστών, έδωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, αποφασίζοντας τη διενέργεια έκτακτων εξετάσεων, σε όλες τις Διευθύνσεις Μεταφορών Θεσσαλίας αύριο Παρασκευή, τη Μ. Δευτέρα και τη Μ. Τρίτη.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Στη Μαγνησία, οι υποψήφιοι οδηγοί που περιμένουν να εξεταστούν, όπως και οι οδηγοί που θέλουν να δώσουν εξετάσεις για δίπλωμα μεγαλύτερης κατηγορίας, εκτιμώνται αυτή την περίοδο σε 700.

Οι διαμαρτυρίες είναι πολλές προς τη Διεύθυνση Μεταφορών αλλά οι υπάλληλοι που πραγματοποιούν αποχή, δείχνουν το υπουργείο, το οποίο από την αρχή του έτους, δεν έχει δώσει λύση στο πρόβλημα μετά την κατάργηση της αποζημίωσης των εξεταστών που πραγματοποιούσαν τρεις και τέσσερις φορές την εβδομάδα, πρακτικές εξετάσεις, μετά το ημερήσιο ωράριο.

Λύνοντας τον γόρδιο δεσμό, ο κ. Αγοραστός στην απόφασή του αναφέρει ότι «η μη πραγματοποίηση των εξετάσεων έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα θέματα οδικής ασφάλειας (αύξηση του αριθμού των οδηγών που οδηγούν χωρίς άδεια οδήγησης) και λόγοι ανώτερης βίας για τους υποψήφιους (συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς που απαιτούν την κατοχή άδειας οδήγησης) και καθώς τα προβλήματα που έχουν προκύψει πρέπει να αντιμετωπιστούν ενιαία για όλες τις Δ/νσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αποφασίζουμε την πραγματοποίηση έκτακτων εξετάσεων προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών, την Παρασκευή 22-4-2016,την Δευτέρα 25-4-2016 και την Τρίτη 26-4-2016 κατά τις εργάσιμες ώρες με ώρα προσέλευσης υποψηφίων οδηγών 11:00 π.μ., στις αφετηρίες που έχουν ήδη καθοριστεί σε προηγούμενες αποφάσεις των Διευθύνσεων Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στις επιτροπές θα συμμετέχουν όλοι οι υπάλληλοι – εξεταστές που έχουν ήδη καθοριστεί με απόφαση μας και εφόσον κατά την ημέρα των εξετάσεων δεν απουσιάζουν από την εργασία τους.

Ο προγραμματισμός των υποψηφίων οδηγών θα πραγματοποιηθεί από την προηγούμενη ημέρα, με ευθύνη των Προϊσταμένων των Διευθύνσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.

Για τη συμμετοχή των εξεταστών δεν θα καταβληθεί αποζημίωση.

Κατά την εκτέλεση των εξετάσεων, στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών, θα

λειτουργούν μόνο τα Τμήματα Γραμματειακής Υποστήριξης και τα Τμήματα Τεχνικού

Ελέγχου Οχημάτων».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου