ΤΟΠΙΚΑ

Εκρηξη για… αόρατους γιατρούς ~ Από τον πρόεδρο του Ι.Σ.Μ. Ευθ. Τσάμη

εκρηξη-για-αόρατους-γιατρούς-από-τον-22857

Επιστολή στα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου που αδιαφορούν για τον κλάδο

Με συμμετοχή είκοσι μόλις γιατρών σε σύνολο 910 μελών του, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Βόλο η Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ευθ. Τσάμη να προχωράει σε ανακοίνωση, στιγματίζοντας την απουσία των συναδέλφων του από τις εργασίες της Συνέλευσης.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

«Η Γ.Σ. αυτή χαρακτηρίσθηκε από την πλήρη σχεδόν απουσία των μελών του Ι.Σ.Μ., αφού σε σύνολο 910 με- λών του Συλλόγου μας παρευρέθηκαν μόλις 20 μέλη μεταξύ των οποίων και τέσσερις προηγούμενοι πρόεδροι, οι κ.κ. Πουλτσίδης Αναστάσιος, Ζαρκάδας Νικόλαος, Μαυρογιάννης Λεωνίδας και Δραμητινός Μάνθος. Οποία απαξίωση και προσβολή προς το κοινό μας σπίτι, τον Ιατρικό Σύλλογο, από τα μέλη του…

Επειδή δεν συνηθίζω να μασάω τα λόγια μου ή να υπολογίζω το λεγόμενο πολιτικό κόστος που κατέστρεψε την χώρα μας διαχρονικά, αποφάσισα να απευθυνθώ σε σας με μία επιστολή «εκ βαθέων» (de profundis), όχι μόνο με τον τίτλο του προέδρου, αλλά και του απλού μέλους του Συλλόγου, προκειμένου να μοιραστώ μαζί σας απόψεις και σκέψεις μου στο θέμα διαχείρισης των κοινών στον Σύλλογό μας», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Τσάμης ξεκαθαρίζοντας τα εξής: «Προσωπικά δεν αναζητώ ρόλους και θέσεις εξουσίας για να υπάρξω και ούτε προσπαθώ να καταξιωθώ μέσω της ενασχόλησής μου με τα κοινά, διότι έχω και άλλα πράγματα σοβαρά να κάνω στη ζωή μου, όπως είναι η επαγγελματική μου ασχολία, η οικογένειά μου, τα προσωπικά μου ενδιαφέροντα και τα χόμπι, όπως φαντάζομαι όλοι έχουν. Είναι επίσης γνωστό ότι στις πρόσφατες εκλογές για τον Ι.Σ.Μ. μην έχοντας καμία κομματική ή συντεχνιακή αναφορά, ανέλαβα την υποχρέωση, μετά από παρότρυνση αρκετών συναδέλφων, να συγκροτήσω ψηφοδέλτιο προκειμένου να μην υπάρξει κενό και εξευτελισμός του Συλλόγου, αφού οι τελευταίες εκλογές αναβλήθηκαν, λόγω μη ύπαρξης υποψηφίων. Εχοντας αυτές τις απόψεις προσπάθησα με άλλους συναδέλφους να ερμηνεύσω αυτήν την προσβλητική για όλους μας απουσία στη Γενική Συνέλευση από όλα σχεδόν τα μέλη του (και δεν αναφέρομαι στην προσβολή μόνον προς τους παρόντες, αλλά και προς τον Σύλλογο ως θεσμό).

Το πρώτο που θα μπορούσε να δικαιολογήσει αυτήν την απουσία είναι η άποψη περί ανεπάρκειας του Διοικητικού Συμβουλίου να εκπροσωπήσει επαξίως τον Ι.Σ.Μ. Το δεύτερο είναι τα μέλη μας να θεωρούν ότι το Δ.Σ. τα πράττει όλα σωστά και δεν είναι αναγκαία η παρουσία τους στην κορυφαία ετήσια Γ.Σ., όπως ήταν η τελευταία. Το τρίτο είναι ότι επειδή όλοι έχουν βαρεθεί να συμμετέχουν σε συλλογικές διαδικασίες, και λόγω της γενικότερης απογοήτευσης και απαξίωσης που επικρατεί για τα κοινά, δεν αντέχουν τη συμμετοχή τους σε μία Γενική Συνέλευση. Το τέταρτο είναι ότι υπήρχε πολύ σημαντικός ποδοσφαιρικός αγώνας την ώρα της Γενικής Συνέλευσης…

Παρόλα αυτά θέλω να γνωστοποιήσω σε όλους ότι θα επιμείνω να υπηρετώ μέχρι τέλους της θητείας μου τον θεσμικό ρόλο που μου ανατέθηκε, έχοντας πάντοτε ως απαράβατο κανόνα ότι τα πρόσωπα υπηρετούν τους θεσμούς και όχι οι θεσμοί τα πρόσωπα. Επίσης δεν θα αφήσω η απογοήτευση να με καθοδηγήσει για το επόμενο χρονικό διάστημα, έχοντας διαχρονικά την άποψη ότι όταν θα αναλάβω μία υποχρέωση θα την φέρω εις πέρας με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.

Η κάθε θητεία για μένα, εκτός από υποχρέωση, είναι πάντα και μαθητεία. Οποιος πιστεύει, καταλήγει ο κ. Τσάμης, ότι ακολουθώντας μοναχική πορεία θα επιβιώσει μέσα σε αυτήν τη λαίλαπα των οδυνηρών για όλους μας αλλαγών, βρίσκεται το λιγότερο εκτός πραγματικότητας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου