ΤΟΠΙΚΑ

Ανανεώθηκε στη Μαγνησία η Νέα Δημοκρατία

ανανεώθηκε-στη-μαγνησία-η-νέα-δημοκρα-24258

Νέα πρόσωπα στις κομματικές οργανώσεις και στη ΝΟΔΕ με πρόεδρο πλέον τον Δήμο Νταόπουλο

Με την άνετη επικράτηση του Δήμου Νταόπουλου στην εκλογική αναμέτρηση για τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Μαγνησίας, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες στελέχωσης των κομματικών οργάνων με αξιομνημόνευτη ανανέωση των προσώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των οργανώσεων.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Στο ανώτερο κομματικό επίπεδο, ο Δήμος Νταόπουλος, περισσότερο μεθοδικά από την προηγούμενη αναμέτρηση, κυρίως όμως σε ένα διαφορετικό εσωκομματικό σκηνικό, διασφάλισε έγκαιρα την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ) Μαγνησίας καθώς στη διαδικασία εκλογής νέων ΔΗΜΤΟ και Τομεαρχών, από τους οποίους προκύπτει το εκλεκτορικό Σώμα, οι περισσότεροι εκλεγέντες υποστήριζαν την υποψηφιότητα Νταόπουλου για τη ΝΟΔΕ.

Η διαφορά των περίπου 17 ποσοστιαίων μονάδων από τον ανθυποψήφιό του κ. Νικ. Αθανασάκη, ο οποίος έλαβε 43 ψήφους σε σύνολο 104 εκλεκτόρων (41,3%), αποτύπωσε τη δυναμική που είχε εξαρχής η υποψηφιότητα Νταόπουλου με υποστηρικτές σε διάφορους χώρους και τάσεις της Ν.Δ.

Πολυσυλλεκτικός, ενεργός και συνεπής στην παράταξη, ο Δήμος Νταόπουλος κέρδισε την προτίμηση 61 εκλεκτόρων (58,6%), ενώ αν τον ψήφιζαν δύο λιγότεροι, πάλι θα εκλεγόταν αλλά δεν θα εκλεγόταν μέλος της ΝΟΔΕ ο κ. Αθανασάκης καθώς η εγκύκλιος αναφέρει ότι ο υποψήφιος που δεν εκλεγεί πρόεδρος ΝΟΔΕ αλλά συγκεντρώσει το 40% των ψήφων, εκλέγεται μέλος της ΝΟΔΕ, όπως κι έγινε στην περίπτωση του κ. Νικ. Αθανασάκη.

Στη νέα ΝΟΔΕ Μαγνησίας, πρόεδρος είναι ο Δήμος Νταόπουλος, αντιπρόεδρος ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Βόλου Δημ. Βαΐτσης και μέλη ο βουλευτής Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρος, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, οι τρεις δήμαρχοι που υποστηρίχθηκαν από τη Ν.Δ. και ψήφισαν στις διαδικασίες ανάδειξης Προέδρου κ.λπ, δηλαδή οι κ.κ. Δημ. Εσερίδης (Αλμυρού), Δημ. Νασίκας (Ρήγα Φεραίου) και Δημ. Πρεβεζάνος (Σκιάθου), οι πρόεδροι των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, οι δέκα τομεάρχες, ο Ν. Αθανασάκης και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ενώ εάν εκλεγεί στο επικείμενο Συνέδριο αντιπρόσωπος από τη Μαγνησία στην Πολιτική Επιτροπή, θα συμμετέχει στη ΝΟΔΕ και σε διαφορετική περίπτωση, η ΝΟΔΕ θα αποτελείται από 26 άτομα.

Δήλωση του νέου προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησίας

Σε δήλωσή του μετά την εκλογική επιτυχία, ο νέος Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας Δήμος Νταόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Επιθυμώ να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν στις διαδικασίες εκλογής προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας. Είναι για μένα μεγάλη τιμή, αλλά ταυτόχρονα και μεγάλη ευθύνη η ανάδειξή μου στη θέση του προέδρου. Ολοι μαζί, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ουσιαστική ανανέωση της παράταξης, επ’ ωφελεία του λαού της Μαγνησίας.

Συγχαίρω τον διεκδικητική της προεδρίας Νίκο Αθανασάκη για τη θετική του στάση καθ’ όλη τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας.

Οι εσωκομματικές διαδικασίες της παράταξής μας κορυφώνονται την επόμενη εβδομάδα με το 10ο Συνέδριο, έχοντας μπροστάρη τον πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη διακυβέρνησης του τόπου και να δώσουμε ένα τέλος, με απόφαση του Ελληνικού λαού, στη θητεία της πιο αποτυχημένης κυβέρνησης που γνώρισε, μεταπολιτευτικά, η πατρίδα μας».

Αξίζει να σημειωθεί πως στις προηγούμενες εκλογές για Πρόεδρο ΝΟΔΕ τον Δεκέμβριο του 2013, οι εκλέκτορες ήταν 101, βρέθηκαν 87 ψήφοι και μόνο μία λευκή.

Ο κ. Κίτσιος είχε λάβει 56 ψήφους και εξελέγη πρόεδρος και ο Δήμος Νταόπουλος 31, ενώ δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα και η διαδικασία εξελίχθη ομαλά, όπως και η προχθεσινή σε Βόλο και νησιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου