ΤΟΠΙΚΑ

Αυστηρότεροι οι έλεγχοι στην αγορά για το Πάσχα

αυστηρότεροι-οι-έλεγχοι-στην-αγορά-γι-25193

Πιο ευέλικτα τα αυτοτελή κλιμάκια, αντικαθιστούν τα μικτά

Aυξημένη παρουσία στην αγορά (καταστήματα, λαϊκές αγορές, υπαίθριο εμπόριο, κεντρικές και τοπικές αγορές κλ.π.) με την εντατικοποίηση των ελέγχων για την αποτροπή φαινομένων εξαπάτησης ή εκμετάλλευσης των καταναλωτών και προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού, συνεχίζουν αυτές τις ημέρες κλιμάκια υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

«Ελεγχοι παντού» είναι το μήνυμα που στέλνει η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, η οποία παρά την υποστελέχωση των υπηρεσιών της, έχει προγραμματίσει φέτος περισσότερους ελέγχους, ζητώντας μάλιστα από τους ελεγκτές να είναι αυστηροί και να τηρούν τη νομοθεσία στο ακέραιο.

Ειδικότερα, θα ελέγχονται οι επιτηδευματίες ως προς:

  • Την ανάρτηση πινακίδων με τις προβλεπόμενες ενδείξεις.
  • Την επισήμανση των τροφίμων (προσυσκευασμένων και μη).
  • Την είσπραξη αντιτίμου μεγαλύτερου του αναγραφόμενου επί των πινακίδων ή των τιμοκαταλόγων.
  • Την έκδοση νομίμων παραστατικών στοιχείων σε όλα τα στάδια διακίνησης.
  • Την ελλιπή στάθμιση.

«Φέτος, αποφασίσαμε να γίνουν περισσότεροι έλεγχοι που θα πραγματοποιούνται από αυτοτελή συνεργεία ελέγχου. Τα μικτά κλιμάκια μάλλον αντιμετωπίζουν ζητήματα στην ταχύτητα σύγκλησης και αποφασίσαμε οι έλεγχοι να γίνονται σε πρώτη φάση από αυτοτελή κλιμάκια ελέγχου. Εχουμε σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης, καθώς οι υπηρεσίες διαθέτουν τέσσερις κτηνιάτρους και ισάριθμους επόπτες υγείας, οι οποίοι είναι επωμισμένοι και με άλλες εργασίες», τόνισε η κ. Κολυνδρίνη. Για την περίοδο ενόψει του Πάσχα, έχει επισημανθεί η ανάγκη ελέγχου στους εξής τομείς: εργαστήρια τροφίμων και ποτών, στις παραγωγικές μονάδες αρτοποιίας, νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής, προϊόντων σοκολάτας, παγωτού, κλ.π., στις πτηνοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, στις επιχειρήσεις λιανικού και χονδρικού εμπορίου, στις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, στις επιχειρήσεις αποθήκευσης και διανομής τροφίμων και ποτών, στους μεταφορείς που χρησιμοποιούν ειδικά αυτοκίνητα πώλησης προϊόντων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου