ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρία «δασκάλων» ~ Συγκέντρωση χθες στο Μηχανολογικό Βόλου

διαμαρτυρία-δασκάλων-συγκέντρωση-29826

Τους εκπαιδευτές πλήττει η αποχή των εξεταστών

Τις τραγικές οικονομικές συνέπειες που προκαλεί στις Σχολές Οδηγών η αποχή των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών από τις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών, ανέδειξαν με δίωρο αποκλεισμό του Μηχανολογικού στο Βόλο, οι εκπαιδευτές ζητώντας από το υπουργείο να δώσει λύση.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Τους τελευταίους δυο μήνες δεν πραγματοποιούνται εξετάσεις υποψηφίων οδηγών σε όλη τη χώρα, μετά από απόφαση της ομοσπονδίας εξεταστών, αφού καταργήθηκε από 1ης Ιανουαρίου η αποζημίωση των εξεταστικών επιτροπών για τις υπερωρίες (176 ευρώ), χωρίς να υπάρξει πρόβλεψη για το χρόνο και τον τρόπο που θα διεξάγονται στο εξής οι δοκιμασίες προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών.

Αποτέλεσμα αυτών, ήταν η απεργιακή κινητοποίηση των εξεταστών, οι οποίοι απέχουν από τα καθήκοντα των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών από τις 7 Μαρτίου 2016 καθώς και η παύση προγραμματισμού των σχετικών εξετάσεων από τις οικείες Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Η κατάσταση αυτή προκαλεί τεράστια προβλήματα, τόσο στους υποψήφιους εκπαιδευόμενους οδηγούς, όσο και στους εκπαιδευτές οδηγών αυτοκινήτου, που βρίσκονται σε αναμονή, μη μπορώντας να ολοκληρώσουν τη διαδικασία έκδοσης διπλώματος οδήγησης.

«Η πολιτεία σταμάτησε να πληρώνει τους εξεταστές για τις υπερωρίες τους, αφού η Τρόικα έκοψε τα κονδύλια και δεν μπορεί να βρεθεί λύση, παρόλο που οι πολίτες πληρώνουν προκαταβολικά παράβολα, τα οποία κρατούνται σ’ έναν λογαριασμό και είναι για τον σκοπό αυτό», επεσήμανε ο πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών υποψήφιων οδηγών Ν. Μαγνησίας, κ. Γιώργος Γιαννουλάκης, τονίζοντας ότι κινδυνεύουν με αφανισμό, γιατί σε περίοδο κρίσης, με τεράστια οικονομικά προβλήματα και τα έξοδα να τρέχουν, δεν μπορούν να δουλέψουν, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις τα Δελτία Εκπαίδευσης και Εξέτασης υποψηφίων οδηγών έχουν λήξει ή κινδυνεύουν να λήξουν, καθώς θα παρέλθει η τριετία ισχύος τους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση και την ταλαιπωρία των υποψηφίων οδηγών, που θα αναγκαστούν σε επανέκδοση των ΔΕΕ τους. Στο χθεσινό δίωρο αποκλεισμό του Μηχανολογικού στο Βόλο, η συμμετοχή των εκπαιδευτών ήταν καθολική και το προσεχές διάστημα θα αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου