ΤΟΠΙΚΑ

Πυρετώδεις προετοιμασίες στο Πήλιο

πυρετώδεις-προετοιμασίες-στο-πήλιο-30958

Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου και επιχειρηματίες ετοιμάζονται για Πάσχα

Με ένα απέραντο εργοτάξιο μοιάζουν οι τουριστικές περιοχές στο δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, καθώς συνεργεία του δήμου αλλά και επιχειρηματιών, επιδίδονται σε εργασίες εξωραϊσμού.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

«Το 90% περίπου των επιχειρήσεων βρίσκεται σε διαδικασία προετοιμασίας καθώς το φετινό Πάσχα θα σηματοδοτήσει και την έναρξη της θερινής περιόδου», επισημαίνει η αντιδήμαρχος Γεωργία Χριστοδούλου και αναφέρει πως διάφορες υπηρεσίες του δήμου συντονίζουν το έργο τους για το καλύτερο αποτέλεσμα.

«Από τον καθαρισμό των δεξαμενών άρδευσης καθώς προσεχώς θα απαιτηθούν ποτίσματα, την επισκευή του δικτύου αγροτικών δρόμων οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την μετάβαση των καλλιεργητών στα κτήματά τους για ραντίσματα και άλλες καλλιεργητικές εργασίες, μέχρι τον εξωραϊσμό και καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων και την αντιμετώπιση προβλημάτων στον δημοτικό ηλεκτροφωτισμό.

Προσπαθούμε με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτει ο δήμος και όποιο προσωπικό υπάρχει, να συντονίσουμε ενέργειες για να έχουμε υψηλό δείκτη αποτελεσματικότητας. Είμαστε σε συνεργασία με τους φορείς των επαγγελματιών και ιεραρχώντας παρεμβάσεις, προχωρούμε με πρόγραμμα σε ενέργειες που αναβαθμίζουν το περιβάλλον. Παράλληλα με εθελοντικές ομάδες, καθαρίζουμε μονοπάτια και καλντερίμια καθώς ο περιπατητικός τουρισμός αναπτύσσεται ταχύτατα στην περιοχή μας και πολλοί επισκέπτες θέλουν να κινηθούν σε μοναδικές διαδρομές στο Πήλιο».

Συνεδριάζουν

Συγκαλείται μεθαύριο Παρασκευή, στις 10 το πρωί, η Οικονομική Επιτροπή για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τον προϋπολογισμό οικ. έτους 2016 και υποβολή πρότασης προς το δημοτικό συμβούλιο. Θα τεθεί επίσης προς έγκριση η εισήγηση σχετικά με τη μείωση δημοτικών τελών ύδρευσης και αποχέτευσης στις τρίτεκνες οικογένειες του δήμου.

Την ίδια ημέρα, στις 7 μ.μ., συγκαλείται και το δημοτικό συμβούλιο. Μεταξύ των θεμάτων η αποδοχή και κατανομή ποσού ύψους 80.000 € που αφορά στην πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες, η επέκταση δημοτικού φωτισμού, η προέγκριση δαπανών πολιτιστικών εκδηλώσεων, η εξέταση αιτήματος κατοίκων της Τ.Κ. Μακρυράχης με την οποία ζητούν διάνοιξη δρόμου στην τοπική κοινότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου