ΤΟΠΙΚΑ

Πρόσληψη ορθοπεδικού για διετία

πρόσληψη-ορθοπεδικού-για-διετία-32501

Την πρόσληψη επικουρικού γιατρού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενέκρινε το υπουργείο Υγείας για το Νοσοκομείο Βόλου.

Συγκεκριμένα με απόφαση του υπουργού Ανδρ. Ξανθού, εγκρίνεται η πρόσληψη του γιατρού Βασ. Κεχαγιά, ειδικότητας ορθοπεδικής, ως επικουρικού γιατρού για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Η διάρκεια της σύμβασης είναι είκοσι τέσσερις (24) μήνες και λήγει αυτοδίκαια μόλις συμπληρωθεί ο ανωτέρω χρόνος.

Ο γιατρός προσλαμβάνεται με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και του καταβάλλονται κατά μήνα οι μηνιαίες αποδοχές πρωτοδιόριστου γιατρού Ε.Σ.Υ με βαθμό Επιμελητή Β’.

Σε εκτέλεση της απόφασης του υπουργού, θα υπογραφεί σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου από τον ενδιαφερόμενο γιατρό και το Γ.Ν. Βόλου, φωτοαντίγραφο της οποίας θα αποσταλεί στο υπουργείο Υγείας, ενώ το Νοσοκομείο, πριν την κατάρτιση της σύμβασης, υποχρεούται να ζητήσει από τον γιατρό τα προβλεπόμενα από τον προκήρυξη δικαιολογητικά όπως τίτλο ειδικότητας, άδεια άσκησης επαγγέλματος κ.α.

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, οι ανασφάλιστοι θα έχουν καθολική πρόσβαση στα Νοσοκομεία στα Κέντρα Υγείας και στις Δημόσιες Εργαστηριακές Δομές μόνο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ. Για τους αλλοδαπούς που δεν έχουν αριθμό ΑΜΚΑ, θα εκδίδεται από τα νοσοκομεία μία προσωρινή υγειονομική κάρτα εξάμηνης διάρκειας, η οποία θα ανανεώνεται και φυσικά θα επεκτείνεται.

Σε ό,τι αφορά όμως τη φαρμακευτική περίθαλψη οι ανασφάλιστοι θα καταβάλλουν το ποσό συμμετοχής, όπως ακριβώς κάνουν και οι ασφαλισμένοι ανάλογα με τη θεραπευτική κατηγορία. Γενική Συνέλευση

Σε οικονομικό απολογισμό

θα προχωρήσει αύριο στις 8.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο ΠΑΡΚ ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας και από τη Διοίκηση καλούνται να συμμετάσχουν τα μέλη για να έχουν σαφή εικόνα για τα οικονομικά του Συλλόγου.

AΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου