ΤΟΠΙΚΑ

Στερούνται ενσύρματου ίντερνετ στο Πουρί

στερούνται-ενσύρματου-ίντερνετ-στο-π-39501

Την παρέμβαση της Πολιτείας ζητούν επαγγελματίες και κάτοικοι

Τη σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω δικτύου οπτικών ινών οι οποίες έχουν αναπτυχθεί από τη Ζαγορά μέχρι το Πουρί αλλά δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη τερματικός διανομέας, ζητούν κάτοικοι και επαγγελματίες του χωριού που βιώνουν έναν ιδιότυπο αποκλεισμό από ηλεκτρονικές υπηρεσίες τόσο στην καθημερινότητα όσο και στον επαγγελματικό κλάδο.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Το θέμα εισήγαγε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Σύμβουλος από το Πουρί κ. Δημ.Μαρίνος Χιώτης, ο οποίος όπως αναφέρει στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ», η καθημερινότητα στο χωριό είναι δύσκολη για τους 350 περίπου μόνιμους κατοίκους, αρκετοί εκ των οποίων είναι επαγγελματίες.

«Τράπεζα δεν έχουμε και όσοι επιχειρούμε να πραγματοποιήσουμε συναλλαγές ηλεκτρονικά αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα. Τα ίδια και με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες όπως εφορία, συνταγογράφηση, παραγγελίες κ.α. γενικά η πρόσβασή μας στο διαδίκτυο είναι προβληματική καθώς στην περιοχή μας με τα ειδικά μορφολογικά χαρακτηριστικά, η λήψη ασύρματου σήματος δεν είναι συνεχής, ούτε και οι ταχύτητες που προσφέρονται μπορούν να εξυπηρετήσουν τους χρήστες του διαδικτύου», τονίζει ο Δημοτικός Σύμβουλος, ο οποίος με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πουρίου κ. Νικ. Χιώτη, υπέβαλαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς – Μουρεσίου την ακόλουθη επιστολή: «Οπως είναι γνωστό σε όλους, το Δ.Δ.Πουρίου στερείτε της πρόσβασης στο διαδίκτυο, του μοναδικού χωριού στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου. Η πρόσβαση αυτή τη στιγμή όπου χρησιμοποιούν οι κάτοικοί του είναι μέσω ασύρματος σήματος, το οποίο εκπέμπουν εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Λόγω της γεωγραφικής διαμόρφωσης του εδάφους το σήμα αυτό να είναι πολλές φορές αρκετά κακό. Επίσης είναι σημαντικό να αναφέρουμε και το υψηλό χρηματικό κόστος το οποίο επιβαρύνονται όσοι χρησιμοποιούν την ασύρματη σύνδεση internet.Με τα σημερινά δεδομένα πρέπει να λάβουμε υπόψη το γεγονός και το ρόλο που παίζει το διαδίκτυο, από πλευράς ενημέρωσης και διαφημιστικής προβολής. Δυστυχώς σήμερα μια επιχείρηση στο Πουρί, εφόσον δεν έχει τη δυνατότητα της προβολής της στο διαδίκτυο θεωρείτε υποβαθμισμένη, όπως και γενικότερα το Πουρί ως πηλιορείτικο χωριό. Ποια λοιπόν η ανάδειξη και η μελλοντική αγροτουριστική αναπτυξιακή προοπτική αυτού του χωριού;».

Την παραπάνω επιστολή υπογράφουν ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πουρίου Χιώτης Νίκος και ο δημοτικός σύμβουλος Χιώτης Δημήτρης Μαρίνος, με την πρόταση το θέμα να τεθεί προς συζήτηση (για ακόμα μια φορά) στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ευελπιστώντας σε μια ομόφωνη απόφαση, η οποία να κοινοποιηθεί σε όλους τους βουλευτές του Ν. Μαγνησίας, στην αντιπεριφερειάρχη κ. Κολυνδρίνη και επίσης στην αρμόδια υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρυσοβελώνη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου