ΤΟΠΙΚΑ

Ισχυρό μήνυμα ενόψει εκλογών στη ΝΟΔΕ

ισχυρό-μήνυμα-ενόψει-εκλογών-στη-νοδε-41036

Οι Νεοδημοκράτες της Μαγνησίας εξέλεξαν νέες τοπικές οργανώσεις και συνέδρους

Σε καταγραφή δυνάμεων και διαμόρφωση σε μεγάλο ποσοστό του σκηνικού για τις εκλογές στη ΝΟΔΕ, προχώρησαν τα μέλη της Ν.Δ. στη Μαγνησία, συμμετέχοντας με υψηλά ποσοστά στις εσωκομματικές διαδικασίες της Κυριακής στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και στα υπόλοιπα εκλογικά τμήματα του νομού για την ανάδειξη νέων τοπικών οργανώσεων και Συνέδρων.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Την προχθεσινή εκλογική διαδικασία, σκίασαν ωστόσο, οι αντιπαραθέσεις στην ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας, που οδήγησαν σε ματαίωση των εκλογών.

Με νωπά ακόμη τα αποτελέσματα της Προεδρικής εκλογής στη Μαγνησία, η προχθεσινή τριπλή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη 8 Προέδρων Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων Μαγνησίας, για την ανάδειξη μελών των 8 Δημοτικών Οργανώσεων και των 29 Αντιπροσώπων για το 10ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ, ήταν σχεδόν αναμενόμενο, να έχει αφετηρία την ίδια εκλογική βάση, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που εκφράστηκαν στις δύο εκλογές για Πρόεδρο.

Εμπειρα κομματικά στελέχη, τονίζουν πως το αποτέλεσμα των ψηφοφοριών της Κυριακής, έστειλε πολλά μηνύματα, κυρίως στο εσωτερικό της «γαλάζιας» παράταξης και καθόρισε σε μεγάλο ποσοστό τους σχηματισμούς στο νέο κομματικό χάρτη της Μαγνησίας ενόψει και των εκλογών για τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ σε δύο περίπου εβδομάδες καθώς οι περισσότεροι εκλέκτορες για τον Πρόεδρο (περίπου 90%) αναδείχθηκαν προχθές. Τα προχθεσινά αποτελέσματα, κυρίως στη ΔΗΜΤΟ Βόλου η οποία έχει εγγεγραμμένα τα μισά περίπου μέλη της Ν.Δ. στο νομό και αντίστοιχα τους μισούς περίπου συμμετέχοντας στη διαδικασία της Κυριακής, ξεκαθάρισαν αρκετά σημεία του κομματικού χάρτη και πλέον όλοι γνωρίζουν τα ποσοστά απήχησης των προεδρικών όπως και των υπολοίπων.

Η σταυροθηρία, κυρίως μεταξύ υποψηφίων της ΔΗΜΤΟ Βόλου και δευτερευόντως για το Συνέδριο, ήταν οργανωμένη το τελευταίο διάστημα με διάφορες λίστες να κυκλοφορούν και να κερδίζουν την προτίμηση των ψηφοφόρων.

Η μεγάλη μάχη για τον Πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Βόλου, ο οποίος καταστατικά συμμετέχει στη νέα ΝΟΔΕ ως Αντιπρόεδρος, ήταν λογικό να προσελκύσει το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων ενώ εκτός από τη ΔΗΜΤΟ Νοτίου Πηλίου, σε όλες τις υπόλοιπες ΔΗΜΤΟ οι μοναδικοί υποψήφιοι Πρόεδροι είχαν στην ουσία εκλεγεί πριν την Κυριακή όπως και τα μέλη των Διοικήσεων όπου υπήρχαν τόσες υποψηφιότητες όσες και οι θέσεις.

Οι πρόεδροι των 8 ΔΗΜΤΟ

Στο Βόλο, από 4.660 εκλογείς, ψήφισαν 1.432 και στο σύνολο του Νομού, από 6.500 εκλογείς, άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα 2.500 εκλογείς.

Στο Βόλο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ αναδείχθηκε ο Δημήτρης Βαΐσης με 618 σταυρούς. Δεύτερος κατετάγη ο κ. Θοδ. Αθανασός με 430 ψήφους και τελευταίος ο κ. Κων. Ζέρβας με 296 ψήφους.

Στο δήμο Νοτίου Πηλίου πρόεδρος αναδείχθηκε ο Ιωάννης Διανέλλος που επικράτησε του Νικόλαου Βογιατζή.

Στο δήμο Αλμυρού πρόεδρος ανακηρύχτηκε ο Παναγιώτης Μπιζάτης, στο δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου ο Ανέστης Αλτίνης, στο δήμο Ρήγα Φεραίου ο Στέργιος Καλόγηρος, στο δήμο Αλοννήσου ο Παν. Βλάικος, στο δήμο Σκοπέλου η Σοφία Κρικίδη και στο δήμο Σκιάθου ο Κων. Γιαννίτσης.

Στη ΔΗΜΤΟ Βόλου εκλέγονται οι εξής: Γιαννακόπουλος Παναγιώτης, Γούργος Δημήτριος, Διούδη Μαρία, Ιωλκού: Αλπάκη – Δασκαλοπούλου Καλλιόπη, Παπαδιά Μαρία, Πορταριάς: Τριανταφύλλου Νικόλαος, Τριάντου – Ασκητή Αγγελική, Αρτέμιδας: Παπαδοπούλου Παρασκευή, Ασημώρης Λεωνίδας, Νέα Αγχίαλος: Τσακούμης Κων/νος, Μπούτλας Ηλίας, Αγριάς: Μαργαρίτης Στυλιανός, Γιαννή Μαρία, Νέας Ιωνίας: Τζούνη Νικολέτα, Κελαϊδώνης Γεώργιος, Αισωνίας: Κύρου Ιωάννης.

Οι σταυροί προτίμησης, δίχως όπως και όλα τα αποτελέσματα να έχουν επικυρωθεί από τη ΝΕΦΕ Μαγηνησίας, είναι: Αλπάκη-Δασκαλοπούλου Καλλιόπη συζ. Ζαφειρίου (Ιωλκού) 110, Αναστασίου Αναστασία (Πορταριάς) 65, Ασημώρης Λεωνίδας (Αρτέμιδας) 56, Βρέκος Σταύρος (Βόλου) 31, Γιαννακόπουλος Παναγιώτης (Βόλου) 254, Γιαννή Μαρία (Αγριάς) 42, Γούργος Δημήτριος (Βόλου) 251, Δεληγιάννης Σωτήριος (Ν. Ιωνίας) 42, Διούδη Μαρία (Βόλου) 150, Ζαγοριανός Ευστάθιος (Αρτέμιδας) 43, Κεκάτου Σταματία (Βόλου) 144, Κελαϊδώνης Γεώργιος (Ν. Ιωνίας) 263, Κύρου Ιωάννης (Αισωνίας) 35, Μαντούδη Αναστασία (Βόλου) 55, Μαργαρίτης Στυλιανός (Αγριάς) 72, Μεγρέμη Μαγδαληνή (Ν. Ιωνίας) 103, Μπουλαμάτση Αικατερίνη (Ν. Αγχιάλου) 67, Μπούτλας Ηλίας (Ν. Αγχιάλου) 115, Παπαδιά Μαρία (Ιωλκού) 41, Παπαδοπούλου Παρασκευή (Βούλα) (Αρτέμιδας) 136, Πατσιλή Πολυξένη (Ν. Αγχιάλου) 82, Πέτσης Ιωάννης (Πορταριάς) 35, Πιλάτος Χρήστος (Ιωλκού) 10, Σαρακατσάνος Ιωάννης (Βόλου) 110, Τζούνη Νικολέτα (Ν. Ιωνίας) 309, Τριανταφύλλου Νικόλαος (Πορταριάς) 64,Τριάντου-Ασκητή Αγγελική (Πορταριάς) 72, Τσακούμης Κων/νος (Ν. Αγχιάλου) 158, Φράγκος Γεώργιος (Πορταριάς) 35, Χατζηστυλιανός Στυλιανός (Βόλου) 148. Αξίζει να σημειωθεί πως στη ΔΗΜΤΟ Βόλου δεν εξελέγη, όπως προβλεπόταν δεύτερο μέλος από τη Δημοτική Ενότητα Αισωνίας καθώς υποβλήθηκε μια μόνο υποψηφιότητα. Η θέση αυτή θα καλυφθεί σήμερα με κλήρωση στη ΝΕΦΕ μεταξύ των έξι πρώτων επιλαχόντων των υπολοίπων Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου.

Σε κενό η ΟΝΝΕΔ μετά το εκλογικό φιάσκο

Δεν έχει προηγούμενο το φιάσκο με τις εκλογές στη ΝΟΔΕ Μαγνησίας, με την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή να αποφασίζει τη ματαίωση της διαδικασίας με άγνωστο χρονοδιάγραμμα επανάληψης.

Ο εμφύλιος μεταξύ των ομάδων των δύο υποψηφίων Προέδρων κ.κ. Θαν. Μόρα και Γ. Εμμανουηλίδη, κορυφώθηκε προχθές Κυριακή όταν στην Εφορευτική επιτροπή στα γραφεία της ΝΟΔΕ, επισημάνθηκαν στον Πρόεδρο της Επιτροπής από τον απερχόμενο Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ κ. Γ. Εμμανουηλίδη, προβλήματα με το περιεχόμενο των εκλογικών καταλόγων (μαζικές εγγραφές, θέματα με ταυτοποιήσεις κ.α.) και μάλιστα κατατέθηκαν άλλα, σωστά υποτίθεται ψηφοδέλτια που θα αντικαθιστούσαν εκείνα που είχε η Εφορευτική και ήταν λανθασμένα.

Η συγκεκριμένη ενέργεια προκάλεσε την αντίδραση των υπολοίπων που έκαναν λόγο για προσχεδιασμένη προσπάθεια ματαίωσης των εκλογών ενόψει πανωλεθρίας και τελικά, μετά από τρεις περίπου ώρες διαβουλεύσεων με την Κεντρική Επιτροπή στην Αθήνα, αποφασίστηκε εκτονωτικά η ματαίωση της διαδικασίας με τις δύο πλευρές να καταθέσουν ενστάσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μετά την αποτυχημένη προσπάθεια σίγασης των παθών, με τις δύο πλευρές να αλληλοκατηγορούνται για αντικαταστατικές ενέργειες, θα επιχειρηθεί η εκτόνωση μέσω μιας προσωρινής διοίκησης που θα οριστεί από την ΚΕΦΕ, προκειμένου να οδηγήσει την ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας σε εκλογές. Σοβαρός αντίπαλος και σε αυτή την πρωτοβουλία είναι ο χρόνος καθώς από τις εκλογές της ΟΝΝΕΔ, θα προέκυπταν μέλη για το εκλεκτορικό σώμα ανάδειξης του νέου Προέδρου της ΝΟΔΕ Μαγνησίας αλλά και αντιπρόσωποι για το Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου