ΤΟΠΙΚΑ

Αναστολή επίσχεσης μετά από διαβεβαιώσεις

αναστολή-επίσχεσης-μετά-από-διαβεβαι-47859

Οι ειδικευόμενοι γιατροί «πάγωσαν» τις κινητοποιήσεις τους

Με τις διαβεβαιώσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου για καταβολή των τακτικών εφημεριών στις 8 Απριλίου και σταδιακή εξόφληση των επιπλέον εφημεριών του 2015, οι ειδικευόμενοι γιατροί ανέστειλαν χθες την επίσχεση εργασίας και όλες οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου λειτούργησαν χωρίς προβλήματα.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι ειδικευόμενοι, αποφάσισαν, σε ένδειξη καλής θέλησης προς τη Διοίκηση που ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την αποπληρωμή των οφειλομένων, να αναστείλουν την επίσχεση εργασίας, μέχρι τις 8 Απριλίου, ημερομηνία κατά την οποία, σύμφωνα με τη διαβεβαίωση, θα τους καταβληθούν οι τακτικές εφημερίες Δεκεμβρίου 2015 μέχρι και Φεβρουάριος 2016.

Οι γιατροί θα πληρωθούν άμεσα τις εφημερίες του Δεκεμβρίου 2015 και του Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, και από τα μέσα Απριλίου θα ξεκινήσει η καταβολή των πρόσθετων εφημεριών και των ειδικευόμενων, για το έτος 2015.

«Με καλή διάθεση οι ειδικευόμενοι ανέστειλαν την επίσχεση εργασίας καθώς η Διοίκηση δεσμεύτηκε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα σταδιακές εξόφλησης των δεδουλευμένων. Περιμένουμε από τη Διοίκηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις και στις 8 Απριλίου να καταβάλει τις εφημερίες τριμήνου και αμέσως μετά να αρχίσει την καταβολή των επιπλέον εφημεριών του 2015. Αν στις 8 Απριλίου, δεν καταβληθούν οι τακτικές εφημερίες, θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις», ανέφερε ο Πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και Γιατρών Κέντρων Υγείας Μαγνησίας κ. Νικ. Χαυτούρας.

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη με τους ειδικευόμενους εξέφρασε και ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Χαρ. Μπαλής, ο οποίος, μετά τις επαφές που είχε με τον Επίτροπο, ανακοίνωσε στους ειδικευόμενους το χρονοδιάγραμμα καταβολής των εφημεριών.

Μικροεπεισόδιο σε κλινική

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ένταση προκλήθηκε χθες στο Νοσοκομείο, όταν συνδικαλιστές γιατροί επισκέφθηκαν κλινική για να ενημερώσουν ειδικευόμενους για τις εξελίξεις. Εκείνη τη στιγμή οι γιατροί της κλινικής πραγματοποιούσαν επίσκεψη και υπήρξε αντίδραση του υπευθύνου της κλινικής για την πρόθεση δύο γιατρών να αφήσουν προσωρινά την επίσκεψη και να μεταβούν σε κοινόχρηστο χώρο του κλιμακοστασίου για σύντομη ενημέρωση.

Το κλιμάκιο των συνδικαλιστών, αντέδρασε στην αυστηρή όπως χαρακτήρισαν, ενέργεια να μην επιτραπεί η προσωρινή αποχώρηση δύο ειδικευόμενων από την επίσκεψη.

Διοριστήρια έξι μονίμων γιατρών

Στο μεταξύ, χθες ανέλαβε υπηρεσία μόνιμη γιατρός ακτινολόγος, ενώ μέχρι τις 4 Απριλίου προβλέπεται να έχει παρουσιαστεί στο Νοσοκομείο για να αναλάβει υπηρεσία, γαστρεντερολόγος από τη λίστα των μονίμων γιατρών που είχαν εγκριθεί στο τέλος του 2014.

Το Νοσοκομείο Βόλου, προβλέπεται σε ένα μήνα, να έχει ενισχυθεί με έξι ακόμη μόνιμους γιατρούς καθώς χθες παρελήφθησαν τα διοριστήρια και στάλθηκαν για δημοσίευση στο ΦΕΚ.

Πρόκειται ειδικότερα για έναν ακτινοδιαγνώστη, δύο χειρουργούς, έναν βιοπαθολόγο, έναν παθολογοανατόμο κι έναν οφθαλμίατρο ενώ εγκρίθηκε και η πρόσληψη ενδοκρινολόγου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου