ΤΟΠΙΚΑ

Αναπτύσσονται τα ηλεκτρονικά φαρμακεία και στο Βόλο

αναπτύσσονται-τα-ηλεκτρονικά-φαρμακ-61238

Αναβαθμίζεται ο ρόλος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου ως φορέα πιστοποίησης

Αίρονται σταδιακά τα προβλήματα που υπήρχαν στη λειτουργία των online φαρμακείων, τα οποία αποτελούν και στο Βόλο, ηλεκτρονική επέκταση υφιστάμενων φαρμακείων.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Με τζίρο που υπερβαίνει τον αντίστοιχο που πραγματοποιείται στο ίδιο ωράριο στο φυσικό φαρμακείο, όλο και περισσότεροι φαρμακοποιοί στο Βόλο, αξιοποιούν τη σύγχρονη τεχνολογία καθώς ένα μεγάλο μέρος του εμπορίου γίνεται πλέον ηλεκτρονικά.

Η πείρα στο χώρο της υγείας, της ομορφιάς και της αισθητικής με έμπειρους εξειδικευμένους συνεργάτες είναι πλέον διαθέσιμη και στο χώρο του διαδικτύου καθώς ο κάθε πελάτης μπορεί στο ηλεκτρονικό κατάστημα να βρει χιλιάδες προϊόντα που θα καλύψουν κάθε ανάγκη, μέσα σε ένα απλό περιβάλλον για τον χρήστη. Καλλυντικά, ορθοπεδικά, συμπληρώματα διατροφής, παραφαρμακευτικά και άλλα προϊόντα σε τεράστια ποικιλία, για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα, επώνυμες μάρκες, ελληνικά αλλά και εισαγωγής, βρεφικά είδη, εποχιακά, είναι μερικά από τα είδη που διατίθενται στο ηλεκτρονικό κατάστημα, το οποίο παρέχει διαρκή ενημέρωση και για διάφορα θέματα υγείας. Επιπλέον παρέχεται η δυνατότητα επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο (online chat), δηλαδή μπορεί ο κάθε επισκέπτης του ιστότοπου να υποβάλλει τις ερωτήσεις του, απορίες και να παίρνει άμεσα, σε πραγματικό χρόνο, απαντήσεις.

«Είναι σημαντικό το γεγονός ότι με την απόφαση του υπουργού, αναφέρει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας Κων. Ματσιόλης, ορίζεται ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ως αρμόδια αρχή για την πιστοποίηση της νόμιμης λειτουργίας των ηλεκτρονικών φαρμακείων στη χώρα μας.

Κυρίως, όμως, πάντα με την ΚΥΑ, δικαίωμα έναρξης λειτουργίας ηλεκτρονικού καταστήματος έχουν αποκλειστικά τα φαρμακεία που λειτουργούν νόμιμα στην επικράτεια.

Για το λόγο αυτό ο ΠΦΣ θα δημιουργήσει ιστοσελίδα με σκοπό την ενημέρωση των ενδιαφερομένων, την υποβολή αιτήσεων προκειμένου να τους χορηγηθεί η προβλεπόμενη πιστοποίηση (κοινό λογότυπο) και τη δημοσιοποίηση του καταλόγου των πιστοποιημένων ηλεκτρονικών καταστημάτων φαρμακείων.

Είναι σημαντικό για τον ευαίσθητο χώρο της υγείας, να γνωρίζει ο κάθε ασθενής, πελάτης, επισκέπτης ηλεκτρονικού φαρμακείου, ότι αυτό αποτελεί ηλεκτρονική επέκταση ενός υφιστάμενου φαρμακείου που παρέχει σοβαρές και υπεύθυνες υπηρεσίες υγείας. Και χαιρετίζουμε την απόφαση του υπουργείου να ορίσει αρμόδια αρχή για την πιστοποίηση τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο». Ενα από τα θέματα όμως που δεν έχουν ακόμη επιλυθεί, είναι τα ωράρια λειτουργίας των ηλεκτρονικών φαρμακείων, καθώς το ηλεκτρονικό εμπόριο υπερέχει του φυσικού εμπορίου στην ταχύτητα, στην πρόσβαση, στην παροχή υπηρεσιών και λήψη υπηρεσιών με τη χρήση διαφόρων μέσων, οιαδήποτε ώρα από οποιοδήποτε σημείο με πρόσβαση στο δίκτυο. Επίσης, οι εξελίξεις και η ανάπτυξη του ανταγωνισμού, θα επιφέρουν και μειώσεις στις επιβαρύνσεις καθώς το μεταφορικό κόστος, όπως και σε άλλες περιπτώσεις θα απορροφηθεί από τις εταιρείες, οι οποίες σήμερα χρεώνουν τα μεταφορικά, περίπου 4 ευρώ για παραγγελίες μέχρι 50 ευρώ και δωρεάν για παραγγελίες πάνω από πενήντα ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου