ΤΟΠΙΚΑ

Τέταρτος μόνιμος γιατρός στο Νοσοκομείο Βόλου

τέταρτος-μόνιμος-γιατρός-στο-νοσοκομ-84070

Ορκίστηκε και ανέλαβε υπηρεσία αιματολόγος η οποία εργαζόταν ως επικουρική

Στους τέσσερις έφτασαν οι διορισμοί μόνιμων γιατρών στο Νοσοκομείο Βόλου το τελευταίο διάστημα καθώς ορκίστηκε και ανέλαβε καθήκοντα στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας γιατρός αιματολόγος, η οποία εργαζόταν ως επικουρική και αιτήθηκε την πρόσληψή της ως μόνιμου ιατρικού προσωπικού.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Η λίστα μονίμων γιατρών, που έχει λάβει όλες τις εγκρίσεις, υλοποιείται με αργούς ρυθμούς από το 2014 και με την προχθεσινή ανάληψη υπηρεσίας, οι μόνιμοι που διορίστηκαν ανέρχονται σε 4 και συγκεκριμένα ένας βιοπαθολόγος, ένας ουρολόγος, ένας παθολόγος και μία αιματολόγος.

«Εχουν εγκριθεί και οι υπόλοιποι διορισμοί», ανέφερε ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Χαραλ. Μπαλής, εκτιμώντας πως σε διάστημα δύο περίπου μηνών, θα αναλάβουν υπηρεσία και οι υπόλοιποι μόνιμοι γιατροί δηλαδή ένας γαστρεντερολόγος ένας οφθαλμίατρος, ένας μαιευτήρας – γυναικολόγος, δύο χειρουργοί, ένας αιματολόγος, ένας ενδοκρινολόγος, ένα ακτινοδιαγνώστης και ένας παθολογοανατόμος».

Εκτός των παραπάνω μόνιμων γιατρών, έχουν εγκριθεί από το υπουργείο Υγείας και τα αιτήματα που υποβλήθηκαν το 2015 από τη Διοίκηση του Αχιλλοπούλειου για την πρόσληψη επιπλέον έξι μόνιμων γιατρών και συγκεκριμένα τριών στον τομέα Ψυχικής υγείας (ένας παιδοψυχίατρος και δύο ψυχίατροι), ενός ΩΡΛ και δύο παιδιάτρων. Στο μεταξύ, έχουν διοριστεί στα Κέντρα Υγείας Ζαγοράς και Αργαλαστής δύο Παιδίατροι και αναμένεται η πρόσληψη ενός μόνιμου γιατρού γενικής ιατρικής και ενός παθολόγου για το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα και για την προκήρυξη θέσεων στη ΜΕΘ.

«Φρένο» στις απευθείας αναθέσεις προμηθειών

«Φρένο» στις απευθείας αναθέσεις προμηθειών επιχειρεί να βάλει η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας, με εγκύκλιο που απέστειλε στην 5η ΥΠΕ και στις υπόλοιπες Υγειονομικές Περιφέρειες. Η ΥΠΕ ενημέρωσε σχετικά τις υγειονομικές μονάδες αρμοδιότητάς της – στη Μαγνησία το Νοσοκομείο Βόλου – ότι «η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας και οι δημόσιοι φορείς υγείας οφείλουν να προγραμματίζουν τις ανάγκες τους σε υλικά και υπηρεσίες, ούτως ώστε να διενεργούν τακτικούς διαγωνισμούς για την κάλυψη των αναγκών τους και να καταφεύγουν στη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης προμήθειας υλικών και υπηρεσιών μόνον σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπου ο νόμος το επιτρέπει».

Σε άλλο σημείο τονίζεται ότι «οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη τους και να αξιολογούν κατά την εκπόνηση των προκηρύξεων των διαγωνισμών τους για την προμήθεια υλικών και υπηρεσιών τη δυνατότητα να θέτουν ως κριτήριο κατακύρωσης, τη συμφερότερη από οικονομική άποψη προσφορά άλλως, υπό το φως της νέας οδηγίας 2014/24/ ΕΕ, την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά που δεν στηρίζεται αποκλειστικώς στην τιμή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου