ΤΟΠΙΚΑ

Λαϊκή Ενότητα: «Διαλύουν την κοινωνία μας»

λαϊκή-ενότητα-διαλύουν-την-κοινωνία-90626

Τις προτάσεις για το ασφαλιστικό παρουσίασε από το Βόλο η επικεφαλής του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής της ΛΑ.Ε. Δέσποινα Σπανού

«Η Ελλάδα πρέπει να ανατρέψει τη μνημονιακή αιχμαλωσία και στη βάση ενός ριζοσπαστικού αντιμνημονιακού προγράμματος και σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης να φύγει αμέσως από την Ευρωζώνη και να προχωρήσει στη συγκρότηση σε νέες βάσεις εθνικού νομίσματος και εθνικής νομισματικής πολιτικής με αποκλειστικό προσανατολισμό την ανάπτυξη, την ρευστότητα στην οικονομία, τις επενδύσεις, την απασχόληση και την κοινωνική πολιτική», ήταν το μήνυμα που έστειλαν στη συνέντευξη Τύπου και στην πολιτική εκδήλωση στο FORUM Βόλου, στελέχη της Λαϊκής Ενότητας.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Καλεσμένοι της Νομαρχιακής Οργάνωσης η επικεφαλής του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής της Λαϊκής Ενότητας, κ. Δέσποινα Σπανού και ο γραμματέας του ΜΕΤΑ, κ. Γιώργος Χαρίσης, παρουσίασαν τις θέσεις του κόμματός του για το Ασφαλιστικό με την κα Σπανού να επισημαίνει ότι όσα συμβαίνουν είναι συνέπειες ενός σχεδίου για να αλλάξει η δομή της κοινωνίας για να πάνε όλα στους μεγάλους.

«Είναι ο στόχος τους και όχι παράπλευρη απώλεια, όπως στόχος τους ήταν και η μεγάλη ύφεση για να ξεπουληθεί η περιουσία καθώς και η αποδυνάμωση της διαπραγματευτικής ισχύος των εργαζομένων, μέσω της μεγάλης ανεργίας και της ύφεσης. Οταν η ανεργία έχει φτάσει στα σημερινά ποσοστά, τότε χάνεις τη διαπραγματευτική σου δύναμη» τόνισε.

Χαρακτηρίζοντας το ασφαλιστικό ως τη «μάχη των μαχών» καθώς αγγίζει όλες τις κοινωνικές ομάδες και οδηγεί σε περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις, αλλά και σε αυξήσεις εισφορών, η κα Σπανού τόνισε ότι μέσα από την ενοποίηση των Ταμείων, θα διαλυθεί το σύμπαν. Γίνεται προσπάθεια υφαρπαγής των αποθεματικών των Ταμείων, μέσω της ενοποίησής τους, ενώ θέλουν το κράτος να αποχωρήσει από την κοινωνική ασφάλιση. Οι μειώσεις του σχεδίου δεν αρκούν για το ΔΝΤ και είναι πολύ πιθανό να έχουμε και ένα τέταρτο μνημόνιο καθώς οι δανειστές ζητούν άλλα 9 δισ. από την Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις έχουν κριθεί αντισυνταγματικές αλλά η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις αυτές. Οι συντάξεις θα μειωθούν οι κύριες κατά 30%, η σύνταξη του ΟΓΑ θα πέσει στα 120 ευρώ και οι επικουρικές θα καταργηθούν. Δεν θέλουν να εφαρμοστεί στην Ελλάδα μόνο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου αλλά να αλλάξουν τη δομή της ελληνικής κοινωνίας και να δοθούν όλα στους μεγάλους και να πεταχτούν από την αγορά εργασία επαγγελματίες, αγρότες κ.α.

Η κ. Σπανού αναφέρθηκε στις προτάσεις της ΛΑΕ για το ασφαλιστικό, λέγοντας πως προκειμένου να υπάρξει χρηματοδότηση των Ταμείων, πρέπει να οδηγηθούμε σε σύγκρουση με τους δανειστές, δηλαδή σε μονομερή διαγραφή του χρέους, σε παύση πληρωμών.

Επαναδιατύπωσε τη θέση της ΛΑΕ για έξοδο από την ευρωζώνη, αναφέροντας πως η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως παράπλευρη απώλεια, ούτε ως καταστροφή, αν γίνει παράλληλα, με την παραγωγική ανασυγκρότηση και απηύθυνε κάλεσμα προς τον κόσμο να αγωνιστεί καθώς «η αντίσταση είναι η μόνη λύση».

Την κα Σπανού και τον κ. Χαρίση, ο οποίος ανέφερε πως το ΜΕΤΑ καταβάλλει προσπάθεια για την οργάνωση παλλαϊκής κινητοποίησης, το αργότερο μέχρι 10 Μαρτίου κι εν συνεχεία, κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, προλόγισαν ο πρώην βουλευτής κ. Κ. Δελημήτρος, ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Οργάνωσης κ. Γιαν. Μπάλας.

Οι προτάσεις της ΛΑΕ για ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, παρουσιάστηκαν αναλυτικά στην πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο FORUM.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου