ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιχτό το μητρώο μελών ~ Νέα Δημοκρατία στη Μαγνησία

ανοιχτό-το-μητρώο-μελών-νέα-δημοκρατί-94128

Προκειμένου να εγγραφούν ή να επαναβεβαιώσουν όσοι δεν ψήφισαν για Πρόεδρο

Τη διεύρυνση του Μητρώου με περισσότερα μέλη από τα 6.385 που συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου, επιδιώκουν στελέχη της ΝΟΔΕ Μαγνησίας, τονίζοντας τη δυνατότητα εγγραφής στο Μητρώο, με ηλεκτρονικό τρόπο, μέχρι και 11 Μαρτίου.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας για την προσέλκυση περισσότερων φίλων ώστε να κλείσει η ψαλίδα από τα 17.000 μέλη που είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές (2009), η ΝΟΔΕ οργανώνει μεγάλη πολιτική εκδήλωση την προσεχή Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στις 11:30 το πρωί στο Ξενοδοχείο VOLOS PALACE. Στην εκδήλωση, την ανοιχτή εκδήλωση μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία του κόμματος, θα γίνει η κοπή της πίτας, ενώ κεντρικός ομιλητής θα είναι ο αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.

Στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ στη Μαγνησία, εν όψει και των εκλογών για την ανάδειξη νέων Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, νέων Νομαρχιακών οργάνων και αντιπροσώπων για το 10ο Συνέδριο, δίνουν ιδιαίτερο συμβολισμό στον ομιλητή της κυριακάτικης εκδήλωσης, καθώς ο Λευτ. Αυγενάκης ήταν από τους πρώτους συνεργάτες του νέου Προέδρου που τοποθετήθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε θέσεις κλειδιά στην Κοινοβουλευτική ομάδα αλλά και στο κόμμα.

Πιστός στο δόγμα Κυριάκου για συμμετοχική οργανωτική ανασυγκρότηση της ΝΔ, ο κ. Αυγενάκης, δίνει έμφαση στη συλλογική προσπάθεια που απαιτείται, τονίζοντας ότι: «με πολλή δουλειά, συλλογικότητα και αξιοκρατία, επιδιώκουμε να συνθέσουμε την εμπειρία των παλαιότερων στελεχών με τον ενθουσιασμό και τις γνώσεις της νέας γενιάς, προκειμένου να οικοδομήσουμε και πάλι τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη.

Η ΝΔ είναι μία, ο αρχηγός είναι ένας, τα στελέχη είναι πολύ συγκεκριμένα και ο καθένας έχει τη δική του υπεραξία, η οποία είναι απολύτως σεβαστή και υπολογίσιμη», πιστεύει ο βουλευτής Ηρακλείου κι αυτό ακριβώς θα είναι το μήνυμα που θα στείλει την Κυριακή από το Βόλο.

Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δώσει στις εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη νέων οργάνων, καλώντας και όσους δεν συμμετείχαν στην εκλογή Προέδρου, να συμμετάσχουν στην ανάδειξη εκπροσώπων στις οργανώσεις και να εμπλακούν και οι ίδιοι στις διαδικασίες, καλώντας τους διάφορους υποψηφίους να σεβαστούν τις αρχές και την ιστορία της παράταξης και να μην εμφανιστούν προεκλογικά προσωπικές πολιτικές και αντιπαραθέσεις.

Οι εσωκομματικές εκλογές

Οι διαδικασίες εσωκομματικών εκλογών, έχουν ήδη δρομολογηθεί πανελλαδικά και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι ψήφισαν την πρώτη Κυριακή της Προεδρικής εκλογής και όσοι εγγραφούν ή επαναβεβαιώσουν την εγγραφή τους on line (ηλεκτρονικά) στη ιστοσελίδα synedrio.nd.gr έως τις 11 Μαρτίου 2016. «Συμμετέχοντας στη διαβούλευση, αποφασίζεις εσύ για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην δομή της Νέας Δημοκρατίας», είναι το μήνυμα – κάλεσμα συμμετοχής στις διαδικασίες, επισημαίνει ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας κ. Γ. Κίτσιος.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι εκλογές ανάδειξης συνέδρων θα διεξαχθούν την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Οι εκλογές ανάδειξης συνέδρων στο 10ο Εθνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και ΔΗΜΤΟ/ΔΗΜΤΕ διεξάγονται στους χώρους των γραφείων των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων ή άλλους χώρους που ορίζει η Εφορευτική Επιτροπή. Οι χώροι διεξαγωγής των εκλογών θα δημοσιευθούν το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016.

Επίσης, από τη Δευτέρα 21/3/2016 (17.00) έως την Τετάρτη 23/3/2016 (20.00) προσδιορίστηκε η υποβολή υποψηφιοτήτων για αντιπροσώπους (συνέδρους) των Νομαρχιακών Οργανώσεων στο 10ο τακτικό Εθνικό Συνέδριο, για την εκλογή 10 υπευθύνων θεματικών τομέων δράσης ανά Νομαρχιακή Οργάνωση, για Προέδρους Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων και μελών Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι με απόφαση της Κεντρικής Διοίκησης ορίζεται ο κ. Στέργιος Χυτούδης Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού στις οργανώσεις Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και η κα Ελένη Κοπάνου, Πρόεδρος Περιφερειακών Οργανώσεων Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου