ΤΟΠΙΚΑ

Ενοικιαστήριο στον «Πηλέα»

ενοικιαστήριο-στον-πηλέα-119972

Κλειστό και ασυντήρητο εδώ κι ένα χρόνο το γνωστό ξενοδοχείο στα Χάνια Πηλίου

Ενα ολόκληρο ξενοδοχείο με ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου σε μοναδική θέση στα Χάνια Πηλίου, έχει στην ιδιοκτησία του ο δήμος Βόλου ο οποίος αποφάσισε την εκμίσθωσή του με ελάχιστο μίσθωμα 833 ευρώ το μήνα για εννιά χρόνια, ώστε να προκύψει εκμεταλλευτής της μονάδας και να ξαναδώσει ζωή στο ιστορικό κατάλυμα «Πηλέας».

Το γνωστό ξενοδοχείο Πηλέας που αποτελεί αγαπημένο προορισμό κυρίως για αθλητικές ομάδες που αναζητούν εγκαταστάσεις στην Ελλάδα για την προετοιμασία τους ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεών τους, παραμένει κλειστό και ασυντήρητο εδώ και ένα χρόνο περίπου καθώς το συμφωνητικό μίσθωσης έληξε στις 15/12/2014.Πετρόκτιστο, σε προνομιακή θέση λίγο πριν τα Χάνια Πηλίου, το ξενοδοχείο λειτουργούσε αρχικά ως Ξενία και στη συνέχεια πέρασε στην κυριότητα της Κοινότητας Δράκειας, η οποία προέβη στην εκμίσθωσή του σε ιδιώτη για την εκμετάλλευσή του.Από το ξενοδοχείο πέρασαν τρεις – τέσσερις μισθωτές και το ακίνητο από την Κοινότητα Δράκειας, πέρασε στο δήμο Αγριάς κι εν συνεχεία στο διάδοχο ΟΤΑ, δήμο Βόλου.

Το ξενοδοχείο αποτελείται από ισόγειο και πρώτο όροφο και περιλαμβάνει οκτώ δίκλινα δωμάτια με τζάκι, τρία δίκλινα δωμάτια χωρίς τζάκι, ένα τρίκλινο δωμάτιο με τζάκι, ένα τετράκλινο δωμάτιο με τζάκι, χώρο και μπαλκόνι εστιατορίου, ρεσεψιόν, σαλόνι, κουζίνα, μπαρ, κλειστό χώρο στάθμευσης και γυμναστήριο. Το γήπεδο ποδοσφαίρου βρίσκεται όπισθεν του ξενοδοχείου και έχει διαστάσεις 60×100 μέτρα και έχει φιλοξενήσει για προετοιμασία πολλές ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Την εκμίσθωση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος με δημοπρασία, προτείνει με την αριθμ. 36/2015 απόφασή του και το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Δράκειας, ενώ σχετικές αποφάσεις έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου και η Οικονομική Επιτροπή που προσδιόρισε ότι η δημοπρασία θα είναι φανερή και προφορική και θα διεξαχθεί στο πρώην Δημαρχιακό Κατάστημα Ν. Ιωνίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Η τιμή εκκίνησης της πλειοδοσίας ορίστηκε στο ποσό 10.000 € ετησίως.

ΑΝΤ. ΦΩΚΙΔΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου