ΤΟΠΙΚΑ

Αλαλούμ με τις παρατάσεις συμβασιούχων

αλαλούμ-με-τις-παρατάσεις-συμβασιούχ-124510

Διευκρινιστική εγκύκλιο έστειλε στους δήμους το υπουργείο Εσωτερικών

Αναθεωρήσεις του πλαισίου απασχόλησης εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προκάλεσε και σε δήμους της Μαγνησίας, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία παρατείνονται οι συμβάσεις.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

«Το νέο πλαίσιο, τονίζει ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης, ανατρέπει μια διαδικασία κι έναν προγραμματισμό καθώς με βάση το συγκεκριμένο χρόνο απασχόλησης των συμβασιούχων, προγραμματίζαμε τις επόμενες κινήσεις και την εποχική ενίσχυση υπηρεσιών. Τώρα, με τις παρατάσεις συμβάσεων που είναι ακόμη ενεργές, δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε σχεδιασμούς που είχαμε για την προσεχή περίοδο όπως για παράδειγμα συμβασιούχων σε υπηρεσίες που καλύπτουν εποχικές ανάγκες».

Ειδικότερα, στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, είχε γίνει προγραμματισμός για την κάλυψη διαφόρων αναγκών σε υπηρεσίες, όπως η Καθαριότητα με βάση τη διάρκεια των συμβάσεων που ίσχυαν το 2015. Για παράδειγμα, είχαν προσληφθεί 8μηνίτες προκειμένου να καλύψουν ανάγκες για το συγκεκριμένο διάστημα. Με γνώμονα την κάλυψη αναγκών που έχουν και εποχικά χαρακτηριστικά, ο δήμος προγραμμάτιζε την ενίσχυση άλλων υπηρεσιών το 2016, ώστε να υποστηριχτεί το έργο τους.

Αυτός ο προγραμματισμός βρίσκεται πλέον στον αέρα και ο προγραμματισμός προσλήψεων του 2016 στην ουσία ακυρώνεται καθώς με την παράταση των συμβάσεων του 2015, ο δήμος πρέπει να συνεχίσει να απασχολεί τους συμβασιούχους του 2015 και να μην προχωρήσει στην πρόσληψη άλλων συμβασιούχων με ειδικότητες που θα κάλυπταν ανάγκες υπηρεσιών για το 2016.

«Εμείς, τονίζει ο κ. Κουτσάφτης, δεν ζητήσαμε παράταση των συμβάσεων. Ακολουθήσαμε τη διαδικασία με τις προσλήψεις συμβασιούχων, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που μας είχε ζητηθεί για το 2015, ενώ αντίστοιχα προχωρήσαμε σε προγραμματισμό και για το 2016. Από τη μία μας ζητάνε να είμαστε απολύτως συνεπείς σε σχεδιασμούς και χρονοδιαγράμματα και από την άλλη τα ανατρέπουν. Τώρα, θα πρέπει να προσαρμόσουμε το πρόγραμμα απασχόλησης συμβασιούχων στα νέα δεδομένα, δηλαδή οι κινήσεις που είχαμε προγραμματίσει παγώνουν μέχρι να δούμε τι θα γίνει με τους συμβασιούχους που βρίσκονται σε παράταση απασχόλησης», αναφέρει ο κ. Κουτσάφτης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου