ΤΟΠΙΚΑ

Σε 48ωρη αποχή από γραφειοκρατικά καθήκοντα οι γιατροί

σε-48ωρη-αποχή-από-γραφειοκρατικά-καθήκ-131173

Ταφόπλακα για την ασφαλιστική κατάσταση όλων των γιατρών, χαρακτηρίστηκε το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό στη Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας χθες το απόγευμα στο ξενοδοχείο ΠΑΡΚ στο Βόλο.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Οι γιατροί, που ζητούν την απόσυρση του σχεδίου και συζήτηση από μηδενική βάση, θα πραγματοποιήσουν σήμερα και αύριο αποχή από γραφειοκρατικά καθήκοντα, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν θα χορηγούν βεβαιώσεις και γνωματεύσεις, δεν θα συμμετέχουν σε επιτροπές (εκτός από εξυπηρέτηση περιπτώσεων που αφορούν ΑΜΕΑ) και δεν θα υπογράφουν πιστοποιητικά.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΜ κ. Ευθ. Τσάμης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ιστορικό του ΤΣΑΥ, πως οδηγηθήκαμε στη σημερινή κατάσταση και στα μελλούμενα εάν εφαρμοστεί το σχέδιο για το Ασφαλιστικό.
«Θα έχουμε κλείσιμο ιατρείων, μεγαλύτερη μετανάστευση ιατρών κα. Καλούμε όλους τους ιατρούς μέλη του Ι.Σ.Μ. (του ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα) να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις του Συλλόγου μας, με σκοπό να αποτραπεί η ψήφιση αυτού νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, όπως προτάθηκε, και θα αποτελέσει την ταφόπλακα για την ασφαλιστική κατάσταση όλων των γιατρών».

Ο κ. Τσάμης αναφέρθηκε στις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί μέχρι σήμερα ο Σύλλογος και ανέφερε πως αίτημα είναι η απόσυρση του σχεδίου και η συζήτηση από μηδενική βάση.

«Θέση μας είναι το ταμείο μας ΕΤΑΑ να παραμείνει αυτόνομο καθώς είναι βιώσιμο με αναλογία σήμερα 4 εργαζόμενων προς ένα συνταξιούχο, ενώ παρά το PSI, κακοδιαχειρίσεις του παρελθόντος, δεν χρηματοδοτείται από το κράτος και εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις του.

Τα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας (Σπ. Σπυρίδη 33-39) θα είναι κλειστά σήμερα Πέμπτη 28/1/2016, ενώ οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν διήμερη αποχή (28 και 29 τρεχ.) από γραφειοκρατικά καθήκοντα.

Επίσης ανακοινώνουμε προειδοποιητική αποχή των μελών του Ι.Σ.Μ. από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση την Δευτέρα 1/2/2016 και την Τετάρτη 3/2/2016, συμμετοχή στη γενική απεργία της ΓΣΕΕΑ – ΑΔΕΔΥ στις 4 Φεβρουαρίου 2016 και συμμετοχή στις κοινές δράσεις που προγραμματίζονται με τους άλλους συλλόγους και φορείς επιστημόνων – αυτοαπασχολούμενων και ελευθέρων επαγγελματιών της Μαγνησίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γεν. Γραμματέας του ΙΣΜ κ. Ευαγ. Μαναβέλας, ενώ οικονομικά στοιχεία και παραδείγματα για την επικείμενη επιβάρυνση εάν εφαρμοστεί το σχέδιο, παρουσίασε ο οικονομικός επόπτης του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Γ. Χρηστάκης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου