ΤΟΠΙΚΑ

«Πάγωσε» ο αποκλεισμός του λιμανιού του Βόλου

πάγωσε-ο-αποκλεισμός-του-λιμανιού-τ-141222

Αλιείς και αγρότες ανέβαλαν για ένα 24ωρο, δηλαδή για σήμερα, την κινητοποίηση

Σε 24ωρη αναβολή της κινητοποίησης στο Βόλο, για σήμερα στις 11 το πρωί στο χώρο του Τελωνείου, οδηγήθηκαν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου για το ασφαλιστικό μετά τις συνθήκες παγετού που επικράτησαν χθες στη Μαγνησία και απέτρεψαν τις μετακινήσεις, κυρίως από το Πήλιο προς το Βόλο.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Οι κινητοποιήσεις αλιέων, αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων που είχαν προγραμματίσει χθες το πρωί αποκλεισμό του λιμανιού του Βόλου από στεριά και θάλασσα με 80 περίπου καΐκια, αναβλήθηκαν λόγω του χιονιά για σήμερα την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.

Με το θερμόμετρο στο Σιλό του λιμανιού να δείχνει μόλις 1 βαθμό, οι τριάντα περίπου συγκεντρωθέντες αλιείς από το Βόλο, αποφάσισαν να αναβάλουν για ένα 24ωρο τον αποκλεισμό του λιμανιού και το συλλαλητήριο στην παραλιακή ζώνη, καθώς η μετακίνηση παραγωγών από το Πήλιο, τον Αλμυρό και την επαρχία Βελεστίνου ήταν παρακινδυνευμένη λόγω του παγετού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αλιέων Βόλου και μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής αγροτών, αλιέων και κτηνοτρόφων Χρήστο Ξηραδάκη, η αναβολή της κινητοποίησης, έγινε αφενός λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αφετέρου διότι δεν μπόρεσαν να κατέβουν, λόγω του χιονιού οι αγρότες από το Πήλιο, καθώς η κινητοποίηση αφορά όλο τον παραγωγικό τομέα.

«Πολλοί αγρότες που ήθελαν να έρθουν από τη Πήλιο, δεν τα κατάφεραν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αλλά θα συναντηθούμε εδώ πάλι αύριο, με καλύτερες καιρικές συνθήκες.

Η κυβέρνηση παραμένει αμετακίνητη στις θέσεις της για το νομοσχέδιο κι εμείς δεν κάνουμε πίσω. Τα μπλόκα θα στηθούν, οι δρόμοι θα κλείσουν, τα λιμάνια θα κλείσουν. Να βγουν όλοι στους δρόμους και να φωνάξουν όλοι μαζί. Αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει και δεν πρόκειται να περάσει. Φέρνει την καταστροφή στη χώρα μας. Εκτιμούμε ότι αύριο (σήμερα) Πέμπτη, γύρω στις 11 το πρωί θα συγκεντρωθούμε πάλι τα 50 καΐκια από το Βόλο και καμιά 30αριά από την υπόλοιπη Μαγνησία, κυρίως από το Νότιο Πήλιο, με μαύρες σημαίες να κάνουμε αποκλεισμό στο λιμάνι του Βόλου», τόνισε ο κ. Ξηραδάκης.

Στο πλευρό των αγροτών και αγρότες από την επαρχία Βελεστίνου με τον κ. Γ. Αγγελή από το Αερινό, να βρίσκεται στο χώρο της συγκέντρωσης, έναντι του Δημαρχείου Βόλου, στα παλιά ψαράδικα και να δηλώνει τη συμπαράσταση των αγροτών.

«Λόγω του χιονιά, δεν κάναμε συγκέντρωση. Ηρθαμε εδώ για συμπαράσταση στους αλιείς γιατί το πρόβλημα είναι κοινό. Είμαστε στον ίδιο τομέα και κάνουμε κάλεσμα σε όλες τις κοινωνικές τάξεις. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε και αύριο εδώ με αγροτικά μηχανήματα».

Η Αριστερή Παρέμβαση

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και αντιπροσωπεία της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή με επικεφαλής τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Στ. Ντούρο με κείμενο υποστήριξης των διαδηλωτών και ανατροπής της αντιαγροτικής πολιτικής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου