ΤΟΠΙΚΑ

Τελευταία μέτρα της κούρσας για την προεδρία της Ν.Δ

τελευταία-μέτρα-της-κούρσας-για-την-πρ-157982

Η ημέρα της μονομαχίας Μεϊμαράκη – Μητσοτάκη για την προεδρία της Ν.Δ. έφτασε και στη Μαγνησία οι 6.385 ψηφοφόροι του πρώτου γύρου, μπορούν σήμερα, (χωρίς αντίτιμο, στα ίδια εκλογικά τμήματα με την πρώτη ψηφοφορία, από τις 7 π.μ. έως 7 μ.μ.) να δώσουν τα κλειδιά της Ν.Δ. στο νέο αρχηγό.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών με τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη να εμφανίζονται, ο καθένας από την πλευρά του, αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα, αποτελούν την αποκορύφωση μιας τετράμηνης προεκλογικής περιόδου από την οποία δεν έλειψαν και τα απρόοπτα όπως η αναβολή της πρώτης ψηφοφορίας λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Τα επιτελεία των δύο φιναλίστ, με το βλέμμα στραμμένο στους ψηφοφόρους των δύο αποκλεισμένων από τον τελικό, Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη, εκτιμούν πως η συμμετοχή θα καθορίσει το αποτέλεσμα καθώς το εκλογικό Σώμα προσδιορίστηκε στον πρώτο γύρο και η προσέλκυση εκλογέων γίνεται με απόλυτη στόχευση.
Οι επιτελείς του Βαγγ. Μεϊμαράκη στη Μαγνησία, απόλυτα ικανοποιημένοι από το 45% του πρώτου γύρου, θεωρούν «μπετοναρισμένο» το 2.849 στο νομό και εκτιμούν πως η δυναμική της 20ης Δεκεμβρίου, δεν θα ανατραπεί σήμερα.

Για πολύ θετικό κλίμα μιλούν και οι εκπρόσωποι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νομό, τονίζοντας ότι η αναμέτρηση σε επίπεδο Μαγνησίας θα κριθεί στη δυτική περιφέρεια του νομού (επαρχίες Βελεστίνου και Αλμυρού) όπου ο Μεϊμαράκης πέτυχε στον πρώτο γύρο μεγαλύτερες διαφορές από τον Κυρ. Μητσοτάκη σε σύγκριση με το εκλογικό αποτέλεσμα σε Βόλο και Ν. Ιωνία.

Η προσπάθεια για την ανατροπή, σταματάει μόνο όταν κλείσουν οι κάλπες, επισημαίνεται σχετικά από έμπειρα στελέχη που αισιοδοξούν να καλύψουν τη διαφορά των 1.270 ψηφοδελτίων από τον Μεϊμαράκη.
Οι 1.899 ψηφοφόροι στη Μαγνησία των Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη, αποτελούν τη μεγάλη και μοναδική δεξαμενή σταυρών (30%) και κανείς δεν γνωρίζει πόσοι τελικά από τους «ορφανούς» εκλογείς, θα μεταβούν σήμερα στα εκλογικά τμήματα για να ψηφίσουν κάποιον που δεν θεωρούσαν ικανό για Πρόεδρο της παράταξής τους.

Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Δεκεμβρίου ψήφισαν στη Μαγνησία συνολικά 6.385 άτομα και βρέθηκαν 6.326 έγκυρα εκ των οποίων έλαβαν: Μεϊμαράκης 2849, Μητσοτάκης 1579, Τζιτζικώστας 1.357 και Γεωργιάδης 542 ψηφοδέλτια.

Η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη έφτασε το 45% καθώς κυριάρχησε στα 21 από τα 24 εκλογικά τμήματα της Μαγνησίας. Στην Ανάβρα βρέθηκε τρίτος πίσω από Τζιτζικώστα και Μητσοτάκη, στη Ζαγορά δεύτερος πίσω από τον 38χρονο Περιφερειάρχη και στην Αλόννησο δεύτερος πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σε όλες τις υπόλοιπες κάλπες, ο Ευαγ. Μεϊμαράκης κυριάρχησε με ποσοστό πάνω από τον εθνικό μέσο όρο και θα ξεπερνούσε το 50% στη Μαγνησία με 344 επιπλέον ψηφοδέλτια.

Επισημαίνεται ότι η διαδικασία θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα όπου ψήφισε κάθε εκλογέας την πρώτη Κυριακή, από τις 7 π.μ. μέχρι 7 μ.μ χωρίς οικονομική επιβάρυνση και δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο.

Στη Μαγνησία, θα λειτουργήσουν σήμερα τα εξής εκλογικά τμήματα:
Δήμος Βόλου: Εργατικό Κέντρο Βόλου (5 κάλπες), πρώην Δημαρχείο Ν. Ιωνίας (2 κάλπες), πρώην Δημαρχείο Αγριάς, πρώην Δημαρχείο Ν. Αγχιάλου, πρώην Δημαρχείο Αρτέμιδας, πρώην Δημαρχείο Πορταριάς.
Δήμος Αλμυρού : Εργατικό Κέντρο Αλμυρού, πρώην Δημαρχείο Σούρπης, Πτελεού και Κοινότητα Ανάβρας
Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου: Δημαρχείο Ζαγοράς και πρώην Κοινοτικό κατάστημα Μουρεσίου
Δήμος Νοτίου Πηλίου: ΚΕΓΕ Αργαλαστής και πρώην Κοινοτική Γραφείο Ανω Γατζέας
Δήμος Ρήγα Φεραίου: KAΠΗ Βελεστίνου, ΚΕΠ Στεφανοβικείου
Δήμος Αλοννήσου Δημαρχείο, Δήμος Σκοπέλου αίθουσα ΞΕΝΙΑ, Δήμος Σκιάθου ΚΕΠ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου