ΑΛΜΥΡΟΣ

Νέο ακτινολογικό δεν «δίνει» εξετάσεις στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού

νέο-ακτινολογικό-δεν-δίνει-εξετάσε-158501

Λόγω έλλειψης ειδικού χαρτιού, δεν εκτυπώνονται οι απεικονίσεις

Προμηθεύτηκαν νέου τύπου ψηφιακά ακτινολογικά μηχανήματα όχι όμως και τα αναλώσιμα για τις εκτυπώσεις των απεικονίσεων με συνέπεια οι εξετάσεις να προβάλλονται μόνο στο μόνιτορ και οι εξεταζόμενοι να μην έχουν τη δυνατότητα παραλαβής των εξετάσεων.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, όπου εγκαταστάθηκε και λειτουργεί ένα από τα σύγχρονα ακτινολογικά μηχανήματα που προμηθεύτηκαν μέσω ΕΣΠΑ, ο εξοπλισμός λειτουργεί παρέχοντας σημαντικές δυνατότητες ψηφιακής επεξεργασίας των εικόνων με μικρότερη δόση ακτινοβολίας, συντομότερη διάρκεια λήψης εικόνας, υψηλότερη ευκρίνεια και άριστη ποιότητα εξέτασης. Το νέο σύστημα, που επιτρέπει και την αποθήκευση εικόνων ώστε να είναι συγκρίσιμες με προηγούμενες, δυστυχώς όμως δεν εξυπηρετεί τους εξεταζόμενους καθώς οι εξετάσεις δεν τυπώνονται!!!

Ασθενείς που μετέβησαν χθες στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού για ακτινογραφία, βρήκαν το εργαστήριο στελεχωμένο, τη νέα συσκευή να λειτουργεί αλλά να μην τους εξυπηρετεί καθώς οι απεικονίσεις δεν μπορούν να τυπωθούν λόγω της έλλειψης του ειδικού χαρτιού εκτυπώσεων. Σε ερώτηση πως θα παραλάβουν τις εξετάσεις για να τις δείξουν στη συνέχεια στο γιατρό τους, οι ασθενείς ενημερώθηκαν πως μέχρι την παραλαβή του χαρτιού εκτυπώσεων, οι εξετάσεις θα προβάλλονται στο μόνιτορ του ακτινολογικού. «Εχει γίνει διαγωνισμός, εγκρίθηκε το αποτέλεσμά του από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης της 5ης ΥΠΕ και περιμένουμε, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου να μας έχουν στείλει χαρτί εκτυπώσεων», τονίζει ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αλμυρού κ. Παν. Γεωργιάδης. Ο ίδιος επισημαίνει πως το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, λειτουργεί χάριν και των δωρεών που προσφέρουν εταιρείες και επαγγελματίες της περιοχής όπως για παράδειγμα το συνεργείο οχημάτων του κ. Σταμάτη Νίκου που πραγματοποιεί δωρεάν service στα δύο ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας.

Ωστόσο, συγγενείς των ασθενών που ταλαιπωρήθηκαν με την άκυρη μετάβαση στο ΚΥ Αλμυρού, διερωτώνται γιατί η 5η ΥΠΕ δεν μερίμνησε ώστε τα νέα μηχανήματα, έστω με δανεικό χαρτί εκτυπώσεων από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ή κάποιο άλλο της περιοχής που χρησιμοποιεί ίδιο υλικό, να λειτουργούν χωρίς προβλήματα και μόλις γίνει η παραλαβή του παραγγελθέντος υλικού για το Κέντρο Υγείας Αλμυρού να επιστραφεί η ποσότητα χαρτιού που χρησιμοποιήθηκε στον δανειστή.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι διαδικασίες απόκτησης σύγχρονου ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού για τα Κέντρα Υγείας, μέσω του ΕΣΠΑ, ξεκίνησε το 2014 και ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2015

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου