ΤΟΠΙΚΑ

Κορύφωση διεργασιών στη Ν.Δ.

κορύφωση-διεργασιών-στη-ν-δ-159735

Ενόψει της επαναληπτικής ψηφοφορίας για νέο Πρόεδρο την προσεχή Κυριακή

Πυρετός διεργασιών στη Ν.Δ. και σε επίπεδο Μαγνησίας καθώς απομένουν λίγα 24ωρα πριν την κάλπη της Κυριακής η οποία θα απαντήσει αν Πρόεδρος της Ν.Δ. θα είναι ο κ. Ευαγ. Μεϊμαράκης ή ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Η πλευρά Μεϊμαράκη δεν επαναπαύεται στο 45% που έλαβε ο υποψήφιος Πρόεδρος στη Μαγνησία στις 20 Δεκεμβρίου αν και θεωρεί πως το ποσοστό είναι ισχυρό και δύσκολα θα ανατραπεί στο νομό.

Ομως και οι άνθρωποι του Κυριάκου Μητσοτάκη, θεωρούν τη μονομαχία της Κυριακής, ένα μεγάλο στοίχημα, κι ας βρέθηκαν στον πρώτο γύρο 1.270 ψηφοδέλτια πίσω από τον πλειοψηφόντα Βαγγ. Μεϊμαράκη.

Οι 1.899 ψηφοφόροι στη Μαγνησία των Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη, αποτελούν το μεγάλο ζητούμενο για τα δύο στρατόπεδα καθώς είναι άγνωστο πόσοι από όσους ψήφισαν για Πρόεδρο κάποιον που αποκλείστηκε από την επαναληπτική ψηφοφορία, θα έχουν ισχυρό κίνητρο για να ψηφίσουν την Κυριακή κάποιον που δεν θεωρούσαν τόσο ικανό για Πρόεδρος της παράταξής τους.

Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Δεκεμβρίου ψήφισαν στη Μαγνησία συνολικά 6.385 άτομα και βρέθηκαν 6.326 έγκυρα εκ των οποίων έλαβαν: Μεϊμαράκης 2849, Μητσοτάκης 1579, Τζιτζικώστας 1357 και Γεωργιάδης 542 ψηφοδέλτια.

Η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη έφτασε το 45% καθώς κυριάρχησε στα 21 από τα 24 εκλογικά τμήματα της Μαγνησίας. Στην Ανάβρα βρέθηκε τρίτος πίσω από Τζιτζικώστα και Μητσοτάκη, στη Ζαγορά δεύτερος πίσω από τον 38χρονο Περιφερειάρχη και στην Αλόννησο δεύτερος πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε όλες τις υπόλοιπες κάλπες, ο Ευαγ. Μεϊμαράκης κυριάρχησε και αυτή τη δυναμική επιθυμούν οι υποστηρικτές του στη Μαγνησία να ενισχύσουν ώστε να καταγράψει υψηλό ποσοστό διαφοράς και μια μεγάλη νίκη.

Αλλωστε στον πρώτο γύρο, θα ξεπερνούσε το 50% στη Μαγνησία με 344 επιπλέον ψηφοδέλτια.

Από την πλευρά του οι υποστηρικτές του Κυρ. Μητσοτάκη που επιζητούν υψηλή συμμετοχή εκλογέων στην επαναληπτική ψηφοφορία της Κυριακής, στοχεύουν στη μεγάλη δεξαμενή των ψηφοφόρων των Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη που αντιπροσωπεύουν το 30% των μελών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία, χωρίς κάποιο αντίτιμο αυτή τη φορά και με ταχύτερες διαδικασίες καθώς δεν απαιτείται εγγραφή στο Μητρώο Μελών, υπογραφή δήλωσης κ.α., παρά μόνο ταυτοποίηση εκλογές με ταυτότητα, διαβατήριο κ.α.

Ηδη, σε ξενοδοχεία του Βόλου, έχουν γίνει συσκέψεις με τη συμμετοχή αρκετών μεσαίων στελεχών ώστε να ενισχυθεί η υποψηφιότητα των δύο φιναλίστ.

Επισημαίνεται ότι η διαδικασία θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα όπου ψήφισε κάθε εκλογέας την πρώτη Κυριακή, από τις 7 π.μ. μέχρι 7 μ.μ. χωρίς οικονομική επιβάρυνση και δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο.

Τα εκλογικά τμήματα

Στη Μαγνησία, θα λειτουργήσουν την Κυριακή τα εξής εκλογικά τμήματα:

  • Δήμος Βόλου: Εργατικό Κέντρο Βόλου (5 κάλπες), πρώην Δημαρχείο Ν. Ιωνίας (2 κάλπες), πρώην Δημαρχείο Αγριάς, πρώην Δημαρχείο Ν. Αγχιάλου, πρώην Δημαρχείο Αρτέμιδας, πρώην Δημαρχείο Πορταριάς.
  • Δήμος Αλμυρού: Εργατικό Κέντρο Αλμυρού, πρώην Δημαρχείο Σούρπης, Πτελεού και Κοινότητα Ανάβρας
  • Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου: Δημαρχείο Ζαγοράς και πρώην Δημαρχείο Μουρεσίου
  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: ΚΕΓΕ Αργαλαστής και πρώην Κοινοτική Γραφείο Ανω Γατζέας
  • Δήμος Ρήγα Φεραίου: Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου, ΚΕΠ Στεφανοβικείου
  • Δήμος Αλοννήσου Δημαρχείο,
  • Δήμος Σκοπέλου αίθουσα ΞΕΝΙΑ,
  • Δήμος Σκιάθου ΚΕΠ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου