ΤΟΠΙΚΑ

Χριστουγεννιάτικο κέρασμα από Novel και Le Gourmet

χριστουγεννιάτικο-κέρασμα-από-novel-και-le-gourmet-179055

Εκδήλωση αγάπης και προσφοράς σε εκατοντάδες Βολιώτες

Την κοινωνική αλληλεγγύη σε συνανθρώπους μας που στερούνται ακόμη κι ενός πιάτου φαγητού, εξέφρασαν σε κοινή εκδήλωση στον πεζόδρομο της Κουμουνδούρου το γνωστό καφέ NOVELκαι το εργαστήρι τουριστικών και επισιτιστικών σπουδών Le Gourmet

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα στο χώρο του Νοvel, με εορταστική διακόσμηση, οι διοργανωτές εξυπηρέτησαν περισσότερους από 300 πολίτες που έσπευσαν προχθές Κυριακή το απόγευμα από τις 5.30 μ.μ. μέχρι τις 10 μ.μ. προκειμένου να γευτούν το πλούσιο χριστουγεννιάτικο μενού.

Διάφορες συνταγές με χοιρινό, κοτόπουλο, γαλοπούλα κ.α. ανέλαβαν να εκτελέσουν οι 10-12 μάγειρες του Le Gourmet, παρασκευάζοντας μπροστά στους επισκέπτες της εκδήλωσης, τα πιάτα τους. Οι διοργανωτές είχαν μεριμνήσει ώστε οι επισκέπτες να παραλαμβάνουν το φαγητό που επιθυμούσαν σε ειδικά πλαστικά σκεύη ενώ το μενού περιελάμβανε, επίσης δωρεάν κρασί και Βολιώτικη μπύρα ΑΡΓΩ, καθώς και γλυκά όπως κουραμπιέδες, μελομακάρονα κ.α.

«Ηταν η δεύτερη φορά που προχωρήσαμε σε μια εκδήλωση προσφοράς και εκατοντάδες συμπολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για να τους κεράσουμε. Το κέρασμα θέλαμε να γίνει με Εκατοντάδες άτομα επισκέφθηκαν το Novel για να κεραστούν με χριστουγεννιάτικες γεύσεις τρόπο αξιοπρεπή για τους συμπολίτες και παράλληλα να τους …κεράσουμε πολύ αγάπη. Οι εικόνες, οι στιγμές ήταν πραγματικά μοναδικές», τονίζει ο ιδιοκτήτης του Νοvel κ. Γ. Καλέργης και συμπληρώνει: «Εβλεπα ανθρώπους να περιμένουν με λαχτάρα να πάρουν μια μερίδα φαγητό ή γλυκά και ήταν σαν να έπαιρναν το μεγαλύτερο δώρο. Σα να τους χάριζες ένα αυτοκίνητο, αν δεν υπερβάλω.

Σταθήκαμε δίπλα τους, έστω για λίγες στιγμές και μοιραστήκαμε τη διάθεση για προσφορά και στήριξη σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν καθημερινό πρόβλημα ακόμη και για ένα πιάτο φαγητό. Αυτό που εισπράξαμε, αυτά τα χαμόγελα δηλαδή, τα νεύματα ευχαρίστησης, μια έστω παροδική ένταξή τους σε μια εορταστική εκδήλωση, ήταν κάτι πολύ όμορφο. Ενοιωσα όμορφα, πολύ όμορφα βλέποντας τη χαρά που δημιούργησε η εκδήλωσή μας αλλά και απαίσια όταν σκέφτηκα πως αντιμετωπίζει η κοινωνία όλους αυτούς τους ανθρώπους, πρόσωπα της διπλανής πόρτας. Τους ευχαριστούμε που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας όπως και τα άτομα από το Le Gourmet που επέδειξαν τις δεξιότητές τους στη μαγειρική».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου