ΤΟΠΙΚΑ

Επιταγές με επιστροφή φόρου στο ΤΑΧΙS

επιταγές-με-επιστροφή-φόρου-στο-ταχιs-196190

Χαρμόσυνα ειδοποιητήρια για είσπραξη χρημάτων από τις Τράπεζες

Στην έκδοση ειδοποιητηρίων – επιταγών οι οποίες καταχωρήθηκαν στο σύστημα TAXIS και εκτυπώνονται ώστε ο δικαιούχος να εισπράξει το επιστρεφόμενο ποσό από την Τράπεζα, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν οι αυτόματοι συμψηφισμοί για φορολογούμενους που πλήρωσαν με λανθασμένη ταυτότητα οφειλής ή έβαλαν μεγαλύτερο ποσό από ό,τι χρωστούσαν. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, περισσότεροι από 210.000 φορολογούμενοι που είχαν πληρώσει έναν φόρο, για παράδειγμα τον ΕΝΦΙΑ με λανθασμένη ταυτότητα οφειλής ή είχαν καταβάλει μεγαλύτερο ποσό από τον οφειλόμενο φόρο, θα διαπιστώσουν τις προσεχείς ημέρες να μειώνεται το ποσό μιας οφειλής που έχουν αυτή τη στιγμή προς την εφορία. Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων συμψήφισε εκκρεμή ποσά οφειλετών που είχαν προκύψει από διπλές πληρωμές, πληρωμές με λανθασμένες ταυτότητες οφειλών, πληρωμές με ταυτότητες οφειλών οι οποίες δεν αντιστοιχούσαν σε οφειλόμενο φόρο και ποσά που ξεπερνούσαν το ανοικτό υπόλοιπο που εμφανιζόταν στην προσωποποιημένη τους πληροφόρηση, με χρέη που αφορούσαν μία και μοναδική οφειλή τους (π.χ. ΕΝΦΙΑ).

Συνολικά συμψηφίστηκαν 268.980 υπερεισπράξεις που αφορούν σε 210.29 7 ΑΦΜ και συμψηφιζόμενο ποσό 10.36 8.757 ευρώ. Μάλιστα, τα ποσά αυτά εκκρεμούσαν στις εφορίες από το 2012. Πρόκειται για την πρώτη μαζική διενέργεια συμψηφισμού με ανοικτές αρρύθμιστες οφειλές που πραγματοποιήθηκε σε όλες τις ΔΟΥ, επιλύοντας, όπως αναφέρουν στελέχη της ΓΓΔΕ, ένα χρονίζον πρόβλημα τόσο των φορολογουμένων όσο και των φορολογικών υπηρεσιών. Οι φορολογούμενοι τους οποίους αφορά η διαδικασία θα ενημερωθούν με ηλεκτρονικό μήνυμα για το νέο μειωμένο ποσό της οφειλής τους. Στελέχη της ΔΟΥ Βόλου καλούν τους φορολογούμενους που ανέμεναν επιστροφή φόρου φυσικού προσώπου για παράδειγμα και μεταβαίνουν για ενημέρωση στην εφορία, να κάνουν εισαγωγή στην προσωπική τους καρτέλα στο TAXISκαθώς πιστώνονται με επιστροφές σε μορφή εκτυπώσιμου ειδοποιητηρίου – επιταγής και με το εκτυπωμένο ειδοποιητήριο, μπορούν να μεταβούν στην Τράπεζα για την είσπραξη του επιστρεφόμενου ποσού.

ΑΝΤ. ΦΩΚΙΔΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου