ΤΟΠΙΚΑ

Π. Λαφαζάνης: «Το κυβερνητικό σκάφος βυθίζεται»

π-λαφαζάνης-το-κυβερνητικό-σκάφος-βυ-199817

Το ασφαλιστικό και το αγροτικό θα αποτελέσουν το Βατερλό Τσίπρα, υποστήριξε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση την οποία έκρινε ότι βυθίζεται και δεν έχει μέλλον, άσκησε από το Βόλο ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας κ. Παν. Λαφαζάνης, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, επισκέφθηκε την Ομοσπονδία επαγγελματοβιοτεχνών και μίλησε σε πολιτική εκδήλωση παρουσιάζοντας την αντιμνημονική πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Τον κ. Λαφαζάνη πλαισίωσαν στη συνέντευξη ο πρώην βουλευτής Κ. Δελημήτρος και ο συντονιστής της Νομαρχιακής οργάνωσης Γ. Μπάλας, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησαν πολιτευτές του κόμματος.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί με φιλί ζωής να παρατείνει το θέμα του ασφαλιστικού και το αγροτικό για πιο μετά. Δεν μπορεί να διατηρηθεί στη ζωή με τις δεσμεύσεις που έχει υπογράψει και βρίσκονται στο τρίτο μνημόνιο. Ασφαλιστικό και αγροτικό θα είναι το Βατερλό της κυβέρνησης Τσίπρα. Δεν περνάνε αυτά τα θέματα με μια απλή κυβερνητική πλειοψηφία και γι αυτό αναζητούν σωσίβιο σε εναλλακτικά σενάρια όπως η οικουμενική κυβέρνηση και βγαίνει ως λαγός μπροστά ο Λεβέντης να υποστηρίξει μια τέτοια προοπτική».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας ανέφερε ότι η μη συμμετοχή της ΛΑΕ στη Βουλή είναι απώλεια για τη δημοκρατία και το λαό, διότι είναι η μόνη δύναμη που έχει εναλλακτική πρόταση και θα μπορούσε να ασκήσει αντιπολίτευση, ενάντια στο μνημονιακό μπλοκ και εκτίμησε ότι θα ενισχυθεί σημαντικά το επόμενο χρονικό διάστημα.

«Είμαστε η μοναδική πολιτική δύναμη που έχει εναλλακτική πρόταση στα μνημόνια και πιστεύουμε ότι η ΛΑΕΝ θα αναδειχθεί σε δύναμη ανατροπής του φθαρμένου μνημονικού σκηνικού και θα ασκήσει αντιπολίτευση, όχι σαν την φαρσοκωμωδία που βλέπουμε σήμερα στη Βουλή. Εμείς θέλουμε να αποτινάξουμε το νεοκατοχικό ζυγό γιατί το επαναλαμβάνουμε η χώρα βρίσκεται από επιτροπεία και μετατρέπεται σε αποικία των δανειστών. Απευθύναμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλα τα δημοκρατικά κόμματα της αριστεράς να συνεργαστούμε για να σπάσει ο μνημονιακός τοίχος αλλά βλέπουμε πως το ΚΚΕ θεωρεί μεγαλύτερο εχθρό του τη ΛΑ ΕΝ παρά τις μνημονιακές δυνάμεις. Βοηθούν το σύστημα έτσι αντί να το πολεμούν».

Αναφέρθηκε και σε ζητήματα διαπλοκής επισημαίνοντας ότι η Κυβέρνηση ψευδώς λέει δίνει αγώνα ενάντια στη διαπλοκή.

«Εχουν ως τελευταίο σωσίβιο τον έλεγχο των ΜΜΕ, ενώ χρησιμοποιούν ως παραμάγαζο του Μαξίμου την ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τα οποία με ιδιαίτερο μένος φιμώνουν τη Λαϊκή Ενότητα», τόνισε και έδωσε μεγάλη σημασία σε μια υπόθεση που βρίσκεται στην επικαιρότητα, χαρακτηρίζοντάς την ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο.

«Πρόκειται για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών, ένα σκάνδαλο που κοστίζει στον ελληνικό λαό πάνω από 40 δισ. και οι τράπεζες θα περάσουν στον έλεγχο των δανειστών.

Εμείς ζητάμε διερεύνηση του σκανδάλου καθώς υπάρχουν πολιτικές ίσως και βαρύτατες ποινικές ευθύνες και ζητάμε το θέμα να φτάσει στη Βουλή και να ζητηθεί η σύσταση εξεταστικής επιτροπής». Επίσης ανέφερε ότι έχει πολύ καλές σχέσεις με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ σχολιάζοντας τα εκλογικά αποτελέσματα στη Γαλλία χαρακτήρισε τραγωδία για όλη την Ευρώπη χαρακτήρισε την άνοδο του ποσοστού της Μαρί Λεπέν στις περιφερειακές εκλογές. «Αυτά είναι τα επακόλουθα της πολιτικής της Ε.Ε. που πνίγει οικονομικά και με τον αυταρχισμό της τους λαούς της Ν. Ευρώπης και δη την Ελλάδα», ανέφερε και κατέληξε ότι οι λαοί θα πρέπει να αγωνιστούν για την ανατροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου