ΤΟΠΙΚΑ

Αναλαμβάνουν υπηρεσία 19 πενταμηνίτες στο Νοσοκομείο του Βόλου

αναλαμβάνουν-υπηρεσία-19-πενταμηνίτες-207198

Ενισχύεται με συμβασιούχους το προσωπικό του Αχιλλοπούλειου

Σε σταδιακή ανάληψη υπηρεσίας προχωρούν οι 19 συμβασιούχοι, οι οποίοι θα απασχοληθούν στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (δημόσια πρόσκληση 5/2015) στο Νοσοκομείο Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Σύμφωνα με τον τελικό πίνακα, θα τοποθετηθούν 14 βοηθοί νοσηλευτών, ένας ΠΕ Διοικητικών, 1 ΔΕ τεχνικών κατασκευών, 1 ΠΕ Πληροφορικής, 1 ΔΕ Ηλεκτρολόγος και ένας ΤΕ Πληροφορικής και όπως δήλωσε ο εκτελών χρέη διοικητή στο Νοσοκομείο Βόλου Χαραλ. Μπαλής, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον ΟΑΕΔ και οι συμβασιούχοι θα τοποθετηθούν σε θέσεις τους.

Οι ωφελούμενοι αρχικά μεταβαίνουν στην αρμόδια υπηρεσία (ΚΠΑ2), στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει ο επιβλέπων φορέας ή η υπηρεσία τοποθέτησής τους, εντός προθεσμίας πέντε εργάσιμων ημερών από την ενημέρωσή τους και παραλαμβάνουν συστατικό σημείωμα προκειμένου να υποδειχθούν στους επιβλέποντες φορείς ή στις υπηρεσίες τοποθέτησης. Μετά την άπρακτη παρέλευση του ανωτέρω χρονικού διαστήματος η αρμόδια υπηρεσία όπου ανήκει ο επιβλέπων φορέας ή η υπηρεσία τοποθέτησης, προχωρά στην ενημέρωση του πρώτου επιλαχόντα από τον οριστικό πίνακα κατάταξης ανέργων.

Ακολούθως οι ωφελούμενοι μεταβαίνουν στον επιβλέποντα φορέα ή στην υπηρεσία τοποθέτησης στον οποίο θα απασχοληθούν κι εν προκειμένω στο Νοσοκομείο Βόλου, εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία υπόδειξής τους και την έκδοση του σχετικού συστατικού σημειώματος από το ΚΠΑ2. Επίσης ο ωφελούμενος προσκομίζει στον επιβλέποντα φορέα ή στην υπηρεσία τοποθέτησης όλα τα προβλεπόμενα από την πρόσκληση δικαιολογητικά, για τα γενικά και τυχόν τυπικά προσόντα καθώς και τους τίτλους σπουδών.

Η υπηρεσία τοποθέτησης υποχρεούται να προβεί στην ηλεκτρονική αναγγελία πρόσληψης, των υποδειχθέντων επιτυχόντων ωφελουμένων, εντός προθεσμίας τριάντα ημερολογιακών ημερών από τη λήξη της προθεσμίας των πέντε ημερών για την προσέλευση των ωφελουμένων που έχουν υποδειχθεί.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι υποδειχθέντες άνεργοι οι οποίοι δεν αποδέχονται τη θέση εργασίας ή δεν προσκομίζουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά διαγράφονται οριστικά από τον ισχύοντα οριστικό πίνακα κατάταξης ανέργων.

Παράταση συμβάσεων επικουρικών κατά ένα εξάμηνο

Στο μεταξύ, παρατείνεται κατά ένα εξάμηνο η θητεία 20 περίπου επικουρικών Γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς η υφιστάμενη σύμβαση λήγει στο τέλος του 2015. Η τροπολογία του υπ. Υγείας στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων, έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, ενώ με την ίδια τροπολογία παρατείνεται και η θητεία των ειδικευόμενων. Μετά τη λήξη της θητείας τους, μπορούν να κάνουν αίτηση στις διοικήσεις των νοσοκομείων όπου υπηρετούν και να παραμείνουν στην ίδια θέση για δύο χρόνια (τέσσερα εξάμηνα), με τις ίδιες αποδοχές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου