ΤΟΠΙΚΑ

Σκανδαλίδης: Να πάμε σε ιδρυτικό συνέδριο

σκανδαλίδης-να-πάμε-σε-ιδρυτικό-συνέδ-522701

Για καινούργιο κόμμα, όπως είπε, θεωρώντας αναγκαία τη μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ, χωρίς ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.

Λύση στο υπαρξιακό ζήτημα του ΠΑΣΟΚ που έχει εξαντλήσει έναν κύκλο ζωής και μπορεί να αποτελέσει το εργαλείο για να ξαναγεννηθεί η Δημοκρατική παράταξη, πρέπει να δοθεί στο επικείμενο Συνέδριο, δήλωσε από το Βόλο το ιστορικό στέλεχος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας σε προσυνεδριακή εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Μιλώντας σε ένα ακροατήριο 150 περίπου ατόμων, μεταξύ των οποίων οι πρώην Δήμαρχοι Βόλου Πιτσιώρης, Σκοτινιώτης και Βούλγαρης, Πορταριάς Β. Κοντορίζος, πολιτευτές, αυτοδιοικητικοί, πρώην στελέχη Οργανισμών, Νομικών Προσώπων και φορέων του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, ο κ. Σκανδαλίδης εξήρε την ανταπόκριση συντρόφων του στο κάλεσμα της Νομαρχιακής.

«Εχει μαζευτεί εδώ σήμερα στο Βόλο ένας κόσμος όχι τόσο σε ποσότητα αλλά σε ποιότητα και σε ιστορία και σε διαδρομή που είναι συγκινητικό στη φάση που βρίσκεται σήμερα το ΠΑΣΟΚ με τις υπαρξιακές του αναζητήσεις, τις κρίσιμες αποφάσεις που καλείται να πάρει στο συνέδριό του. Τέτοια συσπείρωση, σχολίασε ο κ. Σκανδαλίδης, δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ψυχή, έχει δυνατότητα να αναγεννηθεί κι αυτό θα επιχειρήσουμε όλοι με όση δύναμη μας έχει απομείνει».

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις δήλωσε: «Είμαστε σε κρίσιμη περίοδο για τη χώρα που πορεύεται χωρίς στρατηγική, χωρίς πυξίδα ουσιαστικά. Δυστυχώς πολύ γρήγορα διαψεύδει τις ελπίδες που γέννησε ο λαός. Πρέπει εμείς να στηρίξουμε την προσπάθεια γιατί έχουμε υποχρέωση στην πατρίδα μας να είμαστε αυτοί που πάντα βάζουμε πλάτη στα δύσκολα. Από την άλλη μεριά θα πρέπει και η κυβέρνηση να καταλάβει ότι δεν μπορεί να έχει διγλωσσία, να μην έχει σχέδιο, να μην δέχεται τη μία τα χρήματα και την επομένη να εκλιπαρεί. Δεν μπορεί όλα αυτά που ζούμε καθημερινά.

Είναι καιρός να φύγουμε από τη στείρα αντιπαράθεση μνημονίου – αντιμνημονίου και να δούμε πως μπορούμε να βρούμε την καλύτερη λύση όλοι μαζί. Αυτό δυστυχώς ο κ. Τσίπρας δεν το έχει στο πρόγραμμά του».

Ο ρόλος του Συνεδρίου

Οπως και σε άλλες προσυνεδριακές εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ, στις οποίες κλήθηκε να μιλήσει, ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε ότι «το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είναι κρίσιμο γιατί θα πρέπει να απαντηθούν τα ερωτήματα που έχει η βάση του ΠΑΣΟΚ.

Δεν δέχομαι το ΠΑΣΟΚ, που είναι πολύ κατακερματισμένο, να αλλάξει αύριο όνομα, να διαλυθεί, οτιδήποτε κι αυτό να το αποφασίσει ένας Πρόεδρος μόνος του. Αυτοί που πιστεύουν ότι δεν έχει θάνατο ο δρόμος μπροστά, αυτοί που έμειναν όρθιοι, αυτοί πρέπει να αποφασίσουν.

Από τις αποφάσεις στα καίρια διλλήματα, θα εξαρτηθεί και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να πάμε σε μια μετεξέλιξη με πολύ συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και να υπάρξει σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, το ιδρυτικό συνέδριο ενός καινούργιου κόμματος που θα είναι η αναγέννηση της Δημοκρατικής παράταξης. Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ να γίνει το εργαλείο για να βοηθήσει με τα στελέχη του σε αυτή την εξέλιξη».

Σε αυτόν τον νέο πολιτικό φορέα, χωράει και το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ., ρωτήθηκε από τον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» ο κ. Σκανδαλίδης, για να απαντήσει:

«Το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. ως κόμμα δεν έχει λόγο ύπαρξης. Επιχειρήθηκε μια διάσπαση του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα από έναν που τιμήθηκε από το ΠΑΣΟΚ ως Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Νομίζω δεν έχει κανένα νόημα να μιλάμε για κάτι τέτοιο. Προφανώς η βάση των ανθρώπων που πήγε και ψήφισε το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ., είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετέχουν στο ΠΑΣΟΚ.

Το θέμα είναι τι θα εκφράζει ο Πρόεδρος και τίνος κινήματος θα ηγηθεί. Πιστεύω σε έναν Πρόεδρο συλλογικής προσπάθειας. Να δούμε πρώτα τα καλλιστεία και μετά την πασαρέλα», κατέληξε.

Στην εκδήλωση, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής κ. Λάμπρος Νούσης ζήτησε από τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να συμμετέχουν εθελοντικά στις εφορευτικές επιτροπές και γενικά να υποστηρίξουν τη Νομαρχιακή οργάνωση για την καλύτερη διεξαγωγή των εκλογών ανάδειξης Συνέδρων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου