ΤΟΠΙΚΑ

Συνέντευξη σε «ηλεκτρισμένο» κλίμα στο δημαρχείο Βόλου

συνέντευξη-σε-ηλεκτρισμένο-κλίμα-σ-530571

Από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, στην οποία συμμετείχε τελικά και ο δήμαρχος Βόλου

Σχεδόν απρόσμενη εξέλιξη είχε, προς το τέλος της, η συνέντευξη του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστού στο Δημαρχείο Βόλου για την παρουσίαση έργων που υλοποιούνται στη Μαγνησία καθώς ο Δήμαρχος Αχ. Μπέος, που δεν είχε προσκληθεί αλλά παρέστη στη συνέντευξη, άφησε αιχμές για τον Περιφερειάρχη.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Η επιλογή του Περιφερειάρχη να δώσει συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Βόλου (και όχι στο Διοικητήριο) για θέματα που δεν αφορούν μόνο το Δήμο Βόλου και το κλίμα που διαμορφώθηκε το προηγούμενο διάστημα με διαρροές και αιχμές συνεργατών του Μπέου για ελλειμματική συνεργασία των δύο φορέων σε θέματα όπως η Ρεγκάτα, η Πολιτιστική Πρωτεύουσα κ.α., ήταν γνωστά και η συνέντευξη Τύπου, με θολή ατζέντα και ασαφή στόχευση, μύριζε μπαρούτι…

«Να τελειώσει το πανηγύρι με συνεντεύξεις χωρίς νόημα. Ο Περιφερειάρχης ήρθε στο Βόλο για να δώσει μία συνέντευξη Τύπου χωρίς νόημα, να περάσει τα μηνύματα που θέλει και να φύγει. Δεσμεύστε τον εσείς οι δημοσιογράφοι, στριμώξτε τον να δεσμευτεί για έργα της Μαγνησίας. Εμείς είμαστε πραγματιστές. Συγγνώμη που παρεμβαίνω στη συνέντευξη του κ. Αγοραστού», δήλωσε ο κ. Μπέος, σπεύδοντας να σχολιάσει την υποστήριξη της Περιφέρειας στο Δήμο Λάρισας που διεκδικεί τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και την αναφορά Αγοραστού που είχε τονίσει ότι «ουδέποτε δέχθηκε αίτημα από το Δήμο Βόλου για στήριξη της διεκδίκησης του τίτλου για το 2021. Αν μου ζητηθεί θα το πράξω αν και η στήριξη από την Περιφέρεια δεν είναι το διαβατήριο για να κερδηθεί η υποψηφιότητα. Ο κ. Αγοραστός επισήμανε ότι «υπάρχει ισορροπημένη κατανομή έργων σε Βόλο και Λάρισα για τη στήριξη της διεκδίκησης, όπως αστικές αναπλάσεις, αρχαία θέατρα κ.α. Μακάρι να υπάρξει θεσσαλική πρωτεύουσα που να πετύχει να γίνει πολιτιστική πρωτεύουσα για το 2021».

Αυτή η θέση του κ. Αγοραστού, προκάλεσε την έκρηξη Μπέου: «Είναι πολύ λίγη η Περιφέρεια για να βοηθήσει το Βόλο, ούτε ζητήσαμε ούτε θέλουμε τη στήριξη του Περιφερειάρχη. Ο Βόλος δεν χρειάζεται τη βοήθεια κανενός, τα κάνει όλα μόνος του. Εχει τέτοιες δυνατότητες ο δήμος Βόλου, τέτοια ψυχικά αποθέματα και ποτέ δεν ζητήσαμε από τον Περιφερειάρχη να στηρίξει, γιατί θεωρούμε ότι δεν μπορεί να βοηθήσει. Οι δηλώσεις στις κάμερες είναι το μόνο εύκολο. Εμείς είμαστε πραγματιστές και άνθρωποι της ουσίας».

Η επιλογή του Περιφερειάρχη να μην απαντήσει σε ανάλογο ύφος στον οικοδεσπότη και να επιχειρήσει επαναπροσανατολισμό της συζήτησης σε έργα της Περιφέρειας στο Βόλο, όπως το σύστημα ασφαλείας ISPS στο λιμάνι, προκάλεσε νέα σχόλια και τον ακόλουθο διάλογο:

Αγοραστός: Στο λιμάνι θα τρέξει το έργο του συστήματος ασφαλείας

Μπέος: Να τρέξει στον Μαραθώνιο με τον Ψηνάκη και να ολοκληρωθεί.

«Ο διχαστικός λόγος δεν βοηθά, πρέπει να υπάρχει συνεργασία και συναίνεση για να προχωρήσουμε μπροστά», ήταν το σχόλιο Αγοραστού με αποδέκτη τον Δήμαρχο, ο οποίος συνέχισε τα σχόλιά του. «Εμείς να μην διχάζουμε. Δεν είναι ζητούμενο τι κάνει ο Δήμος Λάρισας. Μας ενδιαφέρει ο Βόλος αλλά τιμάει τη Λάρισα που δεν είχε κλέφτες. Οι αληταράδες του ΠΑΣΟΚ άφησαν το δρόμο έξω από το ΠΕΒ στο Βελεστίνο λες και θα κάνεις σέρφινγκ. Που τα πήγαν τα λεφτά; Αυτός ήταν ο Βόλος και κάποιοι δημοσιογράφοι δεν μιλούσαν γιατί ήταν στο pay roll των εργολάβων».

Λίγο νωρίτερα ο κ. Αγοραστός, είχε αναφέρει πως στην παρούσα οικονομική συγκυρία, είναι αδύνατο να δοθούν 80.000 ευρώ από την Περιφέρεια για τη «Regatta» του 2016 στο Βόλο. «Θα την κάνουμε τη Regatta σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου αλλά δεν μπορούμε, καθώς δεν έχει ακόμη εγκριθεί το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2015 να προκαταβάλουμε χρήματα για τη διοργάνωση», είπε ο κ. Αγοραστός και αναφέρθηκε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ εφήβων που θα γίνει στο Βόλο, εκδήλωση «στην οποία μπαίνουμε μπροστά γιατί θα έχει σημαντικά οφέλη, θα φέρει οικογένειες και θα τονώσει την τοπική οικονομία στο Βόλο».

Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε εκτενώς σε όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα (ΕΣΠΑ, ΑΛ. ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ, ΚΑΠ, ΤΟΜΕΑΚΟ ΕΣΠΑ) τα οποία ξεπέρασαν τα 645 εκ. ευρώ, ενώ πρόσθεσε ότι σε εξέλιξη σήμερα, βρίσκονται έργα συνολικού ύψους 106 εκ. ευρώ (45εκ. ευρώ από την διεύθυνση τεχνικών έργων Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και 61 εκ. ευρώ για τα έργα της Κάρλας).

Την ίδια ώρα, απηύθυνε κάλεσμα στην κυβέρνηση να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η διαπραγμάτευση με τους δανειστές της χώρας ώστε να εξέλθει από το τέλμα η πραγματική οικονομία.

Ο κ. Αγοραστός εξήγησε πως «σήμερα που μιλάμε βρισκόμαστε στην ώρα μηδέν» και στάθηκε στην ανάγκη «να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και να κερδίσουμε τον χρόνο, γιατί ο χρόνος της αβεβαιότητας δημιουργεί τεράστια προβλήματα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου