ΤΟΠΙΚΑ

Ενα βήμα πριν την επίσχεση οι γιατροί στο Αχιλλοπούλειο

ενα-βήμα-πριν-την-επίσχεση-οι-γιατροί-σ-534744

Δυναμικές μορφές αντίδρασης αποφασίστηκαν στη Γενική Συνέλευση στο Νοσοκομείο Βόλου

Τέλος στην ανοχή, «ναι» σε δυναμικές μορφές αγώνα, αποφάσισαν στη Γενική Συνέλευση οι Νοσοκομειακοί γιατροί της Μαγνησίας οι οποίοι βρίσκονται ένα βήμα πριν την επίσχεση εργασίας, μέτρο το οποίο χρησιμοποιούν από χθες, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της τοπικής Ενωσης κ. Νικ. Χαυτούρα, οι συνάδελφοί τους στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

«Δεν θα μείνουμε απαθείς με όσα συμβαίνουν στην Υγεία. Συντονιζόμαστε με τον Ιατρικό Σύλλογο, άλλους υγειονομικούς φορείς, συνταξιουχικές οργανώσεις κ.α. και συγκροτούμε κοινό μέτωπο για τη δημόσια υγεία», τονίζει ο κ. Χαυτούρας, επισημαίνοντας ότι τα χρονικά περιθώρια υπομονής έχουν εξαντληθεί.

«Βλέπουμε μια απραξία από την πλευρά της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στο χώρο της υγείας. Παράλληλα όμως απουσιάζει και η βούληση, όπως για παράδειγμα με την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης υγειονομικών μονάδων Οι μόνιμοι διορισμοί που είχαν εγκριθεί και προχωρήσει οι διαδικασίες έχουν παγώσει και αντ’ αυτών έχουμε την έκδοση ΦΕΚ για τη μεταφορά των διαθέσιμων από τα Νοσοκομεία στην ΤτΕ. Ο Υπουργός έσπευσε προφορικά να ανακαλέσει την αναγκαστική μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των Νοσοκομείων αλλά η διάταξη του ΦΕΚ δεν ανακαλείται με δημόσιες δηλώσεις. Πρέπει να υπάρξει ανάλογη νομοθετική ενέργεια ανάκληση του ΦΕΚ».

Ο γιατρός της… θάλασσας

Τη διάσταση της υποστελέχωσης υπηρεσιών από ιατρικό προσωπικό, δίνουν οι περιπτώσεις του παιδιάτρου Β. Σποράδων κ. Σταμούλη και της παιδιάτρου κα Δαμαλά του Κ.Υ. Αργαλαστής που επίσης βρίσκεται σε απόγνωση.

Και οι δύο παιδίατροι, έχουν υποχρεωθεί να πραγματοποιούν εφημερίες και στην Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου με συνέπεια άλλες μέρες να βρίσκονται ο κ. Σταμούλης στη Σκιάθο εξυπηρετώντας όλες τις Β. Σποράδες και κάθε Δευτέρα και Πέμπτη να μεταβαίνει Βόλο για εφημερίες στην Παιδιατρική και αντίστοιχα η κα Δαμαλά με 15 περίπου εφημερίες στο Βόλο να έχει κάνει το Βόλος – Αργαλαστή κάτι σαν Νομαρχία -παραλία.

«Οι συνάδελφοι είναι σε απόγνωση, έτοιμοι να παραιτηθούν. Δεν αντέχεται αυτό που γίνεται. Η κατάσταση είναι τραγική με τέτοια πίεση σε γιατρούς για να καλυφθούν κενά που έπρεπε να καλυφθούν με άλλους ιατρούς», λέει ο κ. Χατούρας.

Διαμαρτυρίες κατοίκων

«Οργή, πίκρα κι αναστάτωση έχει προκαλέσει σε εμάς τους γονείς του Δήμου Νοτίου Πηλίου το γεγονός ότι, από το 2011 που μετακινήθηκε για πρώτη φορά η παιδίατρος του Κ.Υ. Αργαλαστής στο Νοσοκομείο Λαμίας, και κατόπιν στο Νοσοκομείο του Βόλου, εξακολουθεί να μην έχει γίνει ακόμη η επιστροφή της στη θέση της, στο Κ.Υ. Αργαλαστής». αναφέρουν σε ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας κάτοικοι του Νοτίου Πηλίου. «Για 4 χρόνια οι υποσχέσεις που πήραμε κατά καιρούς, επισημαίνοντας το θέμα από τους διοικητές και τους αρμοδίους, έμειναν υποσχέσεις, ως συνήθως. Για 4 χρόνια τα υπηρεσιακά κενά καλύπτονται με μετακίνηση της μοναδικής παιδιάτρου της περιοχής με αποτέλεσμα το κενό που έχει δημιουργηθεί αυτά τα χρόνια στην περιοχή μας να μην απασχολεί κανέναν. Η αδιαφορία σε όλο της το μεγαλείο! Οταν το πρόβλημα των υπηρεσιακών κενών στο νοσοκομείο συνεχώς επιδεινώνεται και ξεπερνά τα 4 χρόνια τότε αυτό είναι μόνιμο κενό και λογικά θα έπρεπε να καλυφθεί με διορισμό ιατρών συγκεκριμένης ειδικότητας, παιδιάτρων, κι όχι με μετακινήσεις. Εμείς οι γονείς φωνάζουμε ότι η επιστροφή της παιδιάτρου στην Αργαλαστή είναι άκρως απαραίτητη. Είμαστε οργισμένοι! Δώσαμε αρκετό χρόνο. 4 χρόνια. Κάναμε αρκετή υπομονή. Ελπίζουμε να λυθεί το πρόβλημα. Ελπίζουμε να καλυφθούν αυτά τα κενά. Οποιες κι αν είναι οι προθέσεις τους είμαστε καθ’ όλα αντίθετοι σε αποφάσεις, σε συμπεριφορές, σε πρόσκαιρες λύσεις, σε μετακινήσεις κλπ… που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών μας στην απομακρυσμένη περιοχή μας. Εμείς οι γονείς από το Τρίκερι, μέχρι τα Καλά Νερά απαιτούμε από τους αρμόδιους να λυθεί το πρόβλημα της παιδιατρικής κάλυψης άμεσα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου