ΤΟΠΙΚΑ

Νοσοκομείο Βόλου: Ετοιμοι για κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

νοσοκομείο-βόλου-ετοιμοι-για-κινητοπ-543133

Τους οφείλονται χιλιάδες ευρώ από επιδόματα

Σε αγωνιστική ετοιμότητα και σε συντονισμό ενεργειών με την Ομοσπονδία, βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Βόλου οι οποίοι στη χθεσινή Γενική Συνέλευση, συζήτησαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως από τη μη καταβολή επιδομάτων όπως νυχτερινά, εξαιρέσιμα, προϊσταμένου κ.α.

Από την προηγούμενη διαπίστωση μέχρι τη χθεσινή, δεν υπήρξε μεταβολή παρά μόνο σε αρνητική κατεύθυνση καθώς μεγαλώνουν οι οφειλές προς τους εργαζόμενους από τη συνεχιζόμενη μη καταβολή των επιδομάτων.

Η εξόφληση των πρόσθετων αμοιβών (αργίες και νυχτερινά) για τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Βόλου, στους οποίους οφείλεται ποσό 110.000 € για το 2014, όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο «Αχιλλοπούλειο», που ζητά τη δρομολόγηση άμεσα των διαδικασιών για την εξόφληση των οφειλομένων, φαίνεται ότι έχει παραπεμφθεί στο άγνωστο μέλλον και όπως τονίζεται «οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για τις αργίες και τα νυχτερινά που τους επιβάλλεται υποχρεωτικά να κάνουν.

«Είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα», τόνισε ο Πρόεδρος των εργαζομένων κ. Γιαν. Γιαννακός και θα είμαστε σε συντονισμό με την Ομοσπονδία.

Επίσης συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα για τη λειτουργία βρεφονηπιακού σταθμού για παιδιά των εργαζομένων του Νοσοκομείου στην παλιά πτέρυγα, η εκδήλωση της Πρωτομαγιάς στη Χλόη κ.α.

Πληρώθηκαν εφημερίες Δεκεμβρίου οι γιατροί

Τις εφημερίες του Δεκεμβρίου 2014 κατέβαλε στους νοσοκομειακούς γιατρούς το Υπ. Υγείας, αφήνοντας ωστόσο σε εκκρεμότητα άλλες εφημερίες και ζητήματα όπως η υποστελέχωση υγειονομικών μονάδων, θέματα που θα απασχολήσουν τη Γενική Συνέλευση των Νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας αύριο Πέμπτη στη μία το μεσημέρι, στο Νοσοκομείο Βόλου.

Ο Πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας κ. Νικ. Χαυτούρας, αναφέρθηκε επίσης στην μη πρόσκληση της Ενωσης στη σύσκεψη για την υγεία που έγινε με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας στη Λάρισα, τονίζοντας ότι σε έναν ανοιχτό ενημερωτικό διάλογο για να αποτυπωθεί με ειλικρίνεια το πρόβλημα του δημόσιου συστήματος υγείας στην πραγματική διάσταση, δεν χωρούν αποκλεισμοί ή παραλείψεις.

Α.Φ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου