ΤΟΠΙΚΑ

Η «Ωρα του Πολίτη» και στη Θεσσαλία

η-ωρα-του-πολίτη-και-στη-θεσσαλία-554992

Αρχισε η πιλοτική εφαρμογή της από την ΕΛ.ΑΣ.

Στην υλοποίηση του προγράμματος της «Ωρας του Πολίτη» που θα πραγματοποιείται δύο φορές το μήνα και θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 14 Αστυνομικά Τμήματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χαλκίδα, Ρόδο, Ηράκλειο, Γιάννενα και Λάρισα, προχώρησε η Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας με τον επικεφαλής της, Ταξίαρχο κ. Νικ. Γιαννέλο να τονίζει πως το πρόγραμμα έρχεται να διαμορφώσει ένα νέο σταθερό πλαίσιο ανοικτής επικοινωνίας των πολιτών με τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικότερα με τα αστυνομικά τμήματα, τα οποία αποτελούν το βασικό κύτταρο του Αστυνομικού Οργανισμού.

«Γνωρίζουν οι πολίτες στη Θεσσαλία πως οι πόρτες των αστυνομικών υπηρεσιών είναι ανοικτές και δέχονται πολίτες, φορείς και κοινωνικούς εταίρους για να διατυπώνονται και να συζητούνται διάφορα θέματα, προτάσεις, επισημάνσεις και απόψεις για θέματα που αφορούν στη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας. Στόχος της «Ωρας του Πολίτη» είναι η ενίσχυση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης, αλλά και η άμεση διαπροσωπική επικοινωνία μεταξύ Αστυνομίας και πολιτών. Εφόσον η υπόθεση αφορά σε άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. ή άλλο φορέα θα διαβιβάζεται αρμοδίως για περαιτέρω χειρισμό.

Επίσης, εάν κάποιο ζήτημα έχει ευρύτερο τοπικό ενδιαφέρον, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος θα φροντίζει να το εισαγάγει προς συζήτηση στο Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας.
Το πρόγραμμα, επισημαίνει ο Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. θα διαρκέσει σε πρώτο στάδιο δύο μήνες προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα και να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες βελτιώσεις και τροποποιήσεις και κατόπιν αξιολόγησης των σχετικών αποτελεσμάτων με την παρέλευση διμήνου, έχει προγραμματιστεί να εφαρμοστεί σε όλη την επικράτεια».

Σημειώνεται ότι η δράση αυτή είναι ανεξάρτητη από την υποχρέωση του προσωπικού των αστυνομικών Υπηρεσιών να δέχονται πολίτες και να εξετάζουν υποθέσεις που τους απασχολούν.

Τέλος, τίθεται άμεσα σε πιλοτική εφαρμογή ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο, με το οποίο τέσσερα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ, θα λειτουργούν ως Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στην Αρκαδία, την Εύβοια, τα Ιωάννινα και τις Σέρρες. Οι Μονάδες αυτές θα μεταβαίνουν σε προγραμματισμένο χρόνο, σε απομακρυσμένες περιοχές και με το διαθέσιμο τεχνολογικό τους εξοπλισμό θα είναι σε θέση να παρέχουν επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες.

ΑΝΤ. ΦΩΚΙΔΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου