ΤΟΠΙΚΑ

15 εταιρείες θέλουν το κάμπινγκ Χορευτού

15-εταιρείες-θέλουν-το-κάμπινγκ-χορευτο-558868

Ζωηρό ενδιαφέρον για την εκμίσθωση του κάμπινγκ Χορευτού από το φετινή θερινή περίοδο, καταγράφεται στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου ο οποίος στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ., θα αποφασίσει για τους όρους εκμίσθωσης του χώρου, ο οποίος παρέμενε αναξιοποίητος εδώ και είκοσι χρόνια.

«Περισσότερες από 15 σοβαρές εταιρείες έχουν ενδιαφερθεί και περιμένουν τους όρους που θα αποφασίσουμε στο Δ.Σ. για να καταθέσουν τις προσφορές τους», τονίζει ο Δήμαρχος κ. Παν. Κουτσάφτης ο οποίος θα εισηγηθεί το θέμα στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ.

Για τη νέα Δημοτική Αρχή, η αξιοποίηση του κάμπινγκ είναι μια ενέργεια με πολλαπλασιαστική δύναμη για τον τουρισμό του Δήμου.

«Η συγκεκριμένη έκταση των 18 στρεμμάτων, μετά από πολλές δικαστικές περιπέτειες και πολεοδομικά ζητήματα νομιμότητας, είναι πανέτοιμη να λειτουργήσει και πάλι ως σύγχρονο κάμπινγκ και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την τουριστική ταυτότητα του Δήμου μας.

Στόχος μας, είναι η λειτουργία του κάμπινγκ το προσεχές καλοκαίρι. Προχωρήσαμε έγκαιρα στις διαδικασίες αλλά και σε ορισμένες παρεμβάσεις στην υποδομή ώστε να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον επενδυτή.

Σήμερα θα αποφασίσουμε για τους όρους της διακήρυξης και αισιοδοξούμε πως το κάμπινγκ, σύγχρονο και λειτουργικό, σε ένα μοναδικό σημείο του Πηλίου, στη σκιά υψηλών πλατάνων, θα ξεκινήσει τη λειτουργία του με σεβασμό στο περιβάλλον, με παράπλευρα οφέλη για το Χορευτό και γενικότερα την τουριστική κίνηση στο Δήμο μας και την ευρύτερη περιοχή».

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (5.30 μ.μ.), θα ληφθεί απόφαση για τον καθορισμό της αρδευτικής περιόδου και αριθμού θέσεων υδρονομέων και τομέα για κάθε θέση, ενώ θα συζητηθεί η τροποποίηση του Κανονισμού κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού και παραλίας.

Επίσης θα συζητηθεί η έναρξη της διαδικασίας σύνταξης της μελέτης: «Σύνταξη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) Δήμου Ζαγοράς», που εκπονείται στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Ζαγοράς του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, ενώ θα εξεταστεί και η υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, για την εκτέλεση του έργου «Παροχή τροφίμων σε αστέγους και άτομα που διαβιούν σε συνθήκες στέγης που δεν εξασφαλίζουν δυνατότητα καθημερινής σίτισης και διατροφής».

Ακόμη το Δ.Σ., θα πάρει απόφαση για τον τρόπο ξύλευσης για την κάλυψη των ατομικών αναγκών των κατοίκων και θα εξετάσει έγγραφο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας σχετικά με αίτημα απαλλαγής, των ατόμων με 67% αναπηρία, από την καταβολή των δημοτικών φόρων.

ΑΝΤ. ΦΩΚΙΔΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου