ΤΟΠΙΚΑ

Χριστουγεννιάτικο τοπίο στο Πασχαλινό Πήλιο

χριστουγεννιάτικο-τοπίο-στο-πασχαλι-576624

Στην καρδιά της Μεγάλης Εβδομάδας ήρθαν χιονοπτώσεις στα ορεινά

Χριστουγεννιάτικο σκηνικό στην περίοδο του Πάσχα, δημιουργήθηκε στο Πήλιο με τη νέα χιονόπτωση που άρχισε το βράδυ της Μ. Τρίτης και συνεχίστηκε μέχρι και χθες το μεσημέρι.

Στο Πήλιο, είχαν ξεχάσει την παροιμία των παλαιότερων «μέχρι τ’ Απρίλη τις 18 να ‘χεις το μάτι σ’ ανοιχτό» και ο νέος χιονιάς, στην καρδιά της Μ. Εβδομάδας, ήρθε να θυμίσει τη μακρά χειμερινή περίοδο που διανύουμε φέτος στη Μαγνησία.

Το ύψος του χιονιού στα υψηλότερα σημεία του Πηλίου και στην Ανάβρα έφτασε τα 25 εκατοστά με το μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας να ενεργοποιείται για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια σε Πασχαλινή περίοδο.

Δύο εκχιονιστικά μηχανήματα στην Ανάβρα και έξι στο Πήλιο, επιχειρούσαν από το βράδυ της Μ. Τρίτης διατηρώντας λειτουργικό όλο το δίκτυο μέχρι και χθες το απόγευμα όταν τα φαινόμενα παρουσίασαν ύφεση.

Στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου που δέχτηκε με μεγαλύτερη ένταση το νέο κύμα κακοκαιρίας καταβλήθηκε προσπάθεια ώστε να καθαριστεί το εσωτερικό δίκτυο και να μην προκύψουν προβλήματα στις μετακινήσεις.

Παράλληλα, σε Δημοτικές Ενότητες με ηπιότερα καιρικά φαινόμενα, συνεχίστηκαν οι προσπάθειες συνεργείων του Δήμου για καθαρισμό και εξωραϊσμό κοινόχρηστων χώρων προκειμένου όλα τα χωριά του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου να είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους Πασχαλινούς επισκέπτες.

Ηδη στα καταλύματα της περιοχής, καταγράφονται οι πρώτες αφίξεις οι οποίες αυξάνονται όσο πλησιάζουμε στο τέλος της Μ. Εβδομάδας με πληρότητες που ξεπερνούν σε αρκετές περιπτώσεις το 80%.

Σύμμαχος των εκδρομέων, φαίνεται πως θα είναι και οι καιρικές συνθήκες καθώς από σήμερα προβλέπεται βελτίωσή τους, με αύξηση της ηλιοφάνειας και άνοδο της θερμοκρασίας η οποία το Πάσχα θα φτάσει τους 20-22 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα Μ. Πέμπτη προβλέπονται λιγοστές νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας με τη μέγιστη θερμοκρασία στους 16οC, ενώ αύριο Μ. Παρασκευή θα συνεχιστεί η βαθμιαία βελτίωση με αίθριο καιρό και μέγιστη θερμοκρασία στους 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Το Μεγάλο Σάββατο προβλέπεται ηλιοφάνεια, οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο κατά 1-2 βαθμούς και την Κυριακή του Πάσχα προβλέπεται καλοκαιρία με μέγιστη θερμοκρασία γύρω στους 21-22 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΤ. ΦΩΚΙΔΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου