ΤΟΠΙΚΑ

Αποκλεισμένοι στον Αγ. Λαυρέντιο

αποκλεισμένοι-στον-αγ-λαυρέντιο-586370

Κατολίσθηση έφραξε από τις 13 Μαρτίου το κεντρικό καλντερίμι του χωριού

Αποκλεισμένοι από τις οικίες τους και τους επαγγελματικούς χώρους στην κεντρική πλατεία του Αγ. Λαυρεντίου είναι κάτοικοι της κοινότητας καθώς από τις 13 Μαρτίου, έχει κλείσει, λόγω κατολίσθησης το κεντρικό καλντερίμι που οδηγεί από το ασφάλτινο πλάτωμα στα βόρεια του οικισμού.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής, αναγκάζονται πλέον να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους στο δρόμο, να μεταφέρουν εμπορεύματα με τα χέρια και να υφίστανται απερίγραπτη ταλαιπωρία καθώς πέτρες και χώματα από κατάρρευση πεζούλας, έχουν φράξει το κεντρικό καλντερίμι στο τμήμα από τον Αγ. Αθανάσιο μέχρι περίπου τις κρήνες.

Η εναλλακτική διαδρομή για να προσεγγίσουν οι κάτοικοι της περιοχής τα σπίτια ή τα καταστήματά τους, είναι ένα δίκτυο μονοπατιών, το οποίο σε ορισμένα σημεία, περιορίζει το εύρος διέλευσης στο μισό μέτρο, καθιστώντας απαγορευτική τη μεταφορά φορτίων ή εμπορευμάτων.

Σε διαφορετική περίπτωση οι κάτοικοι της περιοχής, θα πρέπει να κάνουν το γύρο του χωριού για να φτάσουν από περιμετρικό δίκτυο καλντεριμιών στην κεντρική πλατεία και να ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή επιστροφής με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε περίπτωση ταυτόχρονης διέλευσης οχημάτων.

Ο κάτοικος της περιοχής και επαγγελματίας στην κεντρική πλατεία κ. Μιχ. Ελευθεράκης, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι δεν έχει ξανασυμβεί στο χωριό να διαταραχθεί η καθημερινότητα για τόσο μεγάλο διάστημα και εξέφρασε τις μαζικές διαμαρτυρίες για την αδιαφορία των αρμοδίων στην αποκατάσταση της βατότητας του κεντρικού καλντεριμιού.

Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρονται τα εξής: «Στις 13 Μαρτίου και ημέρα Παρασκευή κατέρρευσε η πεζούλα μήκους 10μ. και ύψους 4μ. με αποτέλεσμα να κλείσει το κεντρικό καλντερίμι του χωριού, το οποίο οδηγεί στην κεντρική πλατεία. Η διέλευση των πεζών, ειδικά των ηλικιωμένων ανθρώπων, είναι απαγορευτική. Αφενός οι κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση στην κεντρική πλατεία όπου βρίσκεται το ιατρείο, η εκκλησία, τα μαγαζιά όπου προμηθεύονται τα είδη πρώτης ανάγκης και αφετέρου τα 7 καταστήματα της πλατείας υπολειτουργούν, διότι δεν μπορούν να προμηθευτούν εμπορεύματα. Επίσης, η αποκομιδή των απορριμμάτων είναι προβληματική.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης π.χ. ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, τα σωστικά συνεργεία δεν θα έχουν πρόσβαση με αποτέλεσμα να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

Ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι σε λίγες ημέρες που έρχονται οι γιορτές του Πάσχα, το χωριό δεν θα δεχτεί πλήθος επισκεπτών όπως κάθε χρόνο με αποκορύφωμα την ταλαιπωρία τους και την άσχημη εικόνα για το χωριό.

Εχοντας λοιπόν περάσει 20 μέρες δεν έχει γίνει καμιά ενέργεια αποκατάστασης από τους ιδιοκτήτες(πεζούλας) και τους υπευθύνους του Δήμου.

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αγίου Λαυρεντίου, ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Αγίου Λαυρεντίου, το τοπικό συμβούλιο και οι πολίτες ζητούν την άμεση αποκατάσταση της ζημιάς και της ομαλής λειτουργίας του χωριού».

Λιβογιάννης: Επιλαμβάνονται οι υπηρεσίες

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος του Δήμου Βόλου κ. Δημ. Λιβογιάννης ανέφερε στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» πως χθες μετέβη στην περιοχή κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών και από σήμερα, οι υπηρεσίες του Δήμου επιλαμβάνονται για την απομάκρυνση των καταπτώσεων και την στήριξη του υπόλοιπου τοιχίου.

«Επρεπε να προηγηθούν συνεννοήσεις με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου που υπέστη τη ζημιά με τη διάβρωση της πεζούλας και προκάλεσε την απόφραξη του καλντεριμιού. Προχωράμε συντονισμένα με τις τεχνικές υπηρεσίες στην αποκατάσταση του καλντεριμιού», τόνισε ο κ. Λιβογιάννης.

Τόνοι από πέτρες και χώματα, έφραξαν το κεντρικό καλντερίμι στον Αγ. Λαυρέντιο

Η εναλλακτική διαδρομή προσέγγισης της κεντρικής πλατείας, μόνο για πεζούς, ανάμεσα από ιδιοκτησίες, με διαθέσιμο πλάτος λιγότερο από μισό μέτρο

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου