ΤΟΠΙΚΑ

Ξενοδόχοι: Είμαστε κι εμείς εδώ… ~ Παρέμβαση Κων. Λεβέντη

ξενοδόχοι-είμαστε-κι-εμείς-εδώ-παρέ-588991

Τοποθέτηση μέσω facebook για τη δημιουργία των καταδυτικών πάρκων

Νέες διαστάσεις στο δημόσιο διάλογο για τη δημιουργία καταδυτικών πάρκων στον Παγασητικό, δίνει στο ζήτημα που απασχολεί το τελευταίο διάστημα την τοπική κοινωνία, η τοποθέτηση του Αντιπροέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Κων. Λεβέντη.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Η παρέμβαση του γνωστού ξενοδοχειακού επιχειρηματία και επί σειρά ετών συνδικαλιστή ως Προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, θέτει νέα δεδομένα στη συζήτηση για τα καταδυτικά πάρκα καθώς μέχρι σήμερα, θέσεις επί του προγράμματος είχαν διατυπώσει κυρίως αλιείς και ορισμένες συλλογικότητες από τη Σούρπη.

Ο κ. Λεβέντης, με ανάρτησή του στη σελίδα του στο fb, θα μπορούσε να τιτλοφορήσει το άρθρο του «ας μην πετάξουμε στα σκουπίδια άλλη μια ευκαιρία» και προτείνει τους εμπλεκόμενους να ενημερωθούν σωστά και να διαβουλευτούν πριν αρχίσει ένας νέος κύκλος εσωστρέφειας και μιζέριας.

Η παρέμβασή του, έχει ως εξής:

«Εμπρός λοιπόν…. όλοι μαζί. Μαζί σας είμαι αλλά χαλαρά… στις δηλώσεις σας.

Είμαστε και εμείς εδώ. Η τοπική κοινωνία δεν είναι «μονοκαλλιέργεια» και δεν αφορά μόνο συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες.

Είναι ένα κύτταρο αλληλεπίδρασης δραστηριοτήτων και συνύπαρξης. Φαντασία και συνέργεια θέλει όχι αποκλεισμούς από κοινωνικές και οικονομικές μονάδες έναντι στην διαφορετικότητα της τουριστικής δραστηριότητας που χρόνια επιχειρούμε.

Αλήθεια ζημίωσαν οι αλιείς της Αλοννήσου ή της Ζακύνθου από τις προστατευόμενες περιοχές τους.
Ζημίωσαν οι επαγγελματίες που επιχειρούν άμεσα η έμμεσα με τον τουρισμό στις παραπάνω αναφερόμενες περιοχές.
Αντιθέτως περισσότερο σεβασμό στο περιβάλλον περισσότερο αναβάθμιση της ποιοτικής προσέλευσης των επισκεπτών.

Εμπρός λοιπόν τοπική κοινωνία του Παγασητικού, του Πηλίου, του Βόλου ας ενεργοποιηθούμε να καταγράψουμε την βούλησή μας για να δούμε επί τέλους τι θέλουμε σ’ αυτό τον τόπο.

Εμπρός λοιπόν «εναλλακτικοί» ξενοδόχοι που επιχειρείτε για τη διαφορετικότητα του τουριστικού προϊόντος ξοδεύοντας ευρώ στις εκθέσεις και στην προβολή.

Εμπρός λοιπόν «εναλλακτικοί» τουριστικοί πράκτορες που επιχειρείτε για την διαφορετικότητα του τουριστικού προϊόντος μας.

Εμπρός λοιπόν επαγγελματίες εστίασης και διασκέδασης του παραθαλασσίου μετώπου του Παγασητικού, του Βόλου με τα φρέσκα ψάρια που προσφέρετε στους επισκέπτες και οχι μόνο.

Εμπρός λοιπόν επαγγελματίες του καταδυτικού τουρισμού αποφασίστε αν θέλετε καταδυτικό τουρισμό.

Εμπρός, εμπρός, εμπρός ξυπνήστε, καταγραφείτε ως Τοπική Κοινωνία και διαβουλευτείτε.

Εμπρός λοιπόν καταγράψτε τη βούλησή σας για να μην «δουλευόμαστε» μεταξύ μας.

Φίλοι μου, όχι επικίνδυνες πολιτικές με την Τουριστική δραστηριότητα και το μέλλον του τόπου γιατί όλοι μας ως τοπική κοινωνία θα το πληρώσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα με την εσωστρέφεια, την μιζέρια που ορισμένοι θέλουν να καταγράφουν και τους διακρίνει, αλλιώς πάμε για ψάρεμα με «τσαπαρί».

Οχι επικίνδυνες πολιτικές με το μπλοκάρισμα των αναγκαίων υποδομών που με κόπο δρομολογήθηκαν για να λειτουργήσει η τουριστική δραστηριότητα.

Αρκετά φρεναρίσματα από οικολογικές ομάδες, δήθεν για το περιβάλλον, με τις επενδύσεις που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον έχουμε, που οδηγούν σε υπολειτουργία του αεροδρομίου σταματήσουν την λειτουργία του αεροδρομίου».

Η ανάρτηση του κ. Λεβέντη, συνοδεύεται από φωτογραφία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε μετά τη συνάντησή τους με εκπροσώπους των παράκτιων Αλιέων Μαγνησίας με θέμα τα καταδυτικά πάρκα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου