Γ.Π. Μασσαβέτας: Ο 16ος κανόνας του Φρ. Ενγκελς

γ-π-μασσαβέτας-ο-16ος-κανόνας-του-φρ-ενγκ-650890

Τι πράγματι συμβαίνει αυτή την ώρα; Μα το από καιρού αναμενόμενο, φυσικά. Η νέα κυβέρνηση της Αριστεράς εφαρμόζει τον δέκατο έκτο κανόνα του Φρίντριχ Εγκελς: Όχι όπως τα ήξερες, αλλά όπως τα βρήκες. Κάνει την προσαρμογή της πολιτικής της. Είναι κακό αυτό; Κατ’ εμέ καθόλου. Αλλωστε, η στήλη αυτή, την έχει προδιαγράψει την εξέλιξη, με αρκετά σημειώματα. Το ότι θα βαπτισθεί το κρέας ή το κοτόπουλο «ψάρι», το έχουμε προδιαγράψει εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Πολύ πριν το αποδεχθεί ο Μανώλης Γλέζος.

Το ζητούμενο είναι να καταφέρετε κ. Πρόεδρε να πείσετε τους εντός των τειχών. Εκείνους που ως τώρα τρέφονταν με …επαναστατικά οράματα. Είτε είναι οι τροτσκιστές του Νταβανέλου, είτε οι σκληροί του πρώην ΠΑΣΟΚ, όπως η Σακοράφα, ο Μητρόπουλος και άλλοι, είτε οι «ρομαντικοί» των «Ενεργών Πολιτών» του Γλέζου, οι «καθαρόαιμοι» της «Κομμουνιστικής Τάσης», οι «ασυμβίβαστοι» της «Αριστερής Πλατφόρμας» και άλλες «συνιστώσες» που ξεθαρρεύουν και επανασυγκροτούνται.

Εμείς, οι εκτός των τειχών, δεν αισθανόμαστε καμία έκπληξη. Το περιμέναμε ότι θα κάνετε τις «κωλοτούμπες» σας. Διότι μόνον ανόητοι ονειρεύονται να γίνει η χώρα «Κούγκι». Γι’ αυτό και η στήλη αυτή προετοίμαζε, εγκαίρως, τους αναγνώστες για τα επερχόμενα. Οπως π.χ. με το δημοσίευμα στις 15 Οκτωβρίου, όταν προειδοποιούσε: Συμπολίτες, κάντε τα κουμάντα σας χωρίς να «μασάτε» αυτές τις υποσχέσεις για «ηρωικές εξόδους» ή για νταηλίδικα «σκισίματα» μνημονίων.

Οποιος διαθέτει κοινή λογική, αποδέχεται ότι έπρεπε να ελιχθείτε. Να μην πάτε για μετωπική σύγκρουση. Και το μόνο που ζητάμε είναι περισσότερη ειλικρίνεια. Καθαρές και τίμιες εξηγήσεις. Να μην μας αντιμετωπίζετε ως αθεράπευτους καταναλωτές κουτόχορτου. Να μην κάνετε το μαύρο άσπρο, με τις δηλώσεις των εκπροσώπων σας και με τις ομιλίες σας.

Εχουμε υποφέρει πολύ και πολλά. Και δεν περιμένουμε θαύματα από σας. Αλλά δεν συγχωρούμε με τίποτε τα ψέματα. Τα ψέματα του ΓΑΠ και των κηπουρών του, είτε εκείνα της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, τα «πληρώσαμε» με το νόμισμα που τους αξίζει. Μην κάνετε και εσείς το ίδιο ατόπημα. Αλλα να υπογράφετε και άλλα να μας λέτε. Τις δυσκολίες τις παλεύουμε. Αλλά το παραμύθι, δεν μπορούμε πια να το χωνέψουμε.

Λέγοντας την αλήθεια, ίσως χάσετε καμία «συνιστώσα», αλλά θα κερδίσετε τους πολίτες. Ακόμη και εκείνους που δεν σας ψήφισαν. Διαλέγετε και παίρνετε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου