Φεστιβάλ Πάου

Τελευταία ενημέρωση: 2017-08-07, 13:21:59
Αποψη της Μονής Πάου όπου πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Πάου

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Μουσικό Φεστιβάλ Πάου. Ο τίτλος της φετινής διοργάνωσης είναι «Συνυπάρξεις», παραπέμποντας στις ποικίλες μορφές συνύπαρξης που σηματοδοτεί η πρωτοβουλία ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος να διοργανώσει μια μουσική και εκπαιδευτική δράση στο Πήλιο, που περιβάλλει δημιουργικά την έδρα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τον Βόλο.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από τις 18 έως τις 28 Αυγούστου στο Συνεδριακό-Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Πάου Αργαλαστής.

 Το Φεστιβάλ Πάου διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και υποστηρίζεται από την Επιτροπή Ερευνών και την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Π.Θ. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει η κ. Μαρία Θωίδου, υπεύθυνη των Μουσικών Συνόλων, μέλος ΕΕΠ του Π.Θ. Για την υλοποίηση του φεστιβάλ σημαντική είναι η εθελοντική προσφορά των συνεργατών και μελών των Μουσικών Συνόλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 Το πρόγραμμα περιλαμβάνει οκτώ συναυλίες στις 18, 19 και 20 Αυγούστου στις 21.00 και στις 24, 25, 26, 27 και 28 Αυγούστου στις 21.00, και επιπλέον τέσσερα ανοιχτά σεμινάρια από τις 21 έως τις 23 Αυγούστου. Τόσο οι συναυλίες όσο και τα σεμινάρια προσφέρονται δωρεάν στο κοινό.

 Καταξιωμένοι μουσικοί από διαφορετικές μουσικές αφετηρίες «συνυπάρχουν» πάνω στη σκηνή κάτω από τον υπέροχο ουρανό της Πάου, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας: Νότης Μαυρουδής, Νένα Βενετσάνου, Γιώργος Τοσικιάν, Δημήτρης Δεμίρης και Smokin Blues, Γιώργος Ταμπάκης, Κατερίνα Φωτεινάκη, Εύη Φιλίππου, Σίμος Παπάνας, Κυριάκος Γκουβέντας, Αυγερινή Γάτση, James Wylie, Fausto Sierakowski, Αλέξανδρος Πουλαράκης, Ουρανία Λαμπροπούλου, Ευγένιος Βούλγαρης, Μαρία Σίμογλου, Θύμιος Ατζακάς, Μιχάλης Κουλουμής, Παντελής Χατζηκυριάκος, Γιάννης Αλεξανδρής, Ηρώ Μενέγου και οι Bouche Fermee, Φίλιππος Κωσταβέλης και το Πέταγμα της Φωνής, Μαρία Θωίδου και Μουσικά Σύνολα του Π.Θ.

 Επίσης, στον εκθεσιακό χώρο της Μονής Πάου θα λειτουργήσει η έκθεση του Λάκη Μουρατίδη, με τίτλο «Εικόνες Συσκευασίας».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
4
=