ΤΟΠΙΚΑ

Απάτη με αγοροπωλησία ακινήτου – Εκλεψε και από τον αγοραστή και από τον συνιδιοκτήτη

απάτη-με-αγοροπωλησία-ακινήτου-εκλε-887032

Είχε το μικρότερο μερίδιο σε ένα οικόπεδο «φιλέτο», με ακίνητο μέσα, στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου. Εκμεταλλεύτηκε ότι ο συνιδιοκτήτης του διαμένει μόνιμα στο εξωτερικό και όταν βρήκε αγοραστή, αποφάσισε να το πουλήσει έναντι 260.000 ευρώ, αλλά να μην του δώσει το μερτικό του. Πήρε 58.000 προκαταβολή, ο συνδικαιούχος στο ακίνητο περίμενε να πάρει το μερίδιό του, ο αγοραστής να του μεταβιβαστεί το ακίνητο, αλλά μάταια… Εμειναν και οι δύο με τα χέρια άδεια.

Δράστιδα της απάτης είναι μία 50χρονη Βολιώτισσα, σε βάρος της οποίας κατέθεσε μήνυση ο συνιδιοκτήτης του οικοπέδου. Ο ίδιος διαθέτει το 80% και εκείνη το 20%. Καλή τη πίστη, επειδή εκείνος διαμένει μόνιμα στο εξωτερικό και διότι είναι συγγενείς εξ’ αγχιστείας, την άφησε να διαχειριστεί το θέμα της αγοραπωλησίας. Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα στήσει ολόκληρη κομπίνα, θα πλαστογραφήσει προσύμφωνα για να «κοιμίσει» τον ίδιο και τον υποψήφιο αγοραστή, ο οποίος έδωσε μπροστά 58.000 ευρώ και ακόμη το ακίνητο δεν έχει περάσει στην κατοχή του.

Η 50χρονη αντιμετωπίζει την κατηγορία της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος και πλαστογραφίας επίσης κακουργηματικού χαρακτήρα. Χθες διάβηκε το κατώφλι Εισαγγελέα και Ανακριτή για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι η καθυστέρηση στην απόδοση του μεριδίου του συνιδιοκτήτη οφείλεται σε διαδικαστικές δυσλειτουργίες. Επισήμανε ακόμη ότι δεν είχε καμία πρόθεση να βλάψει τον συγγενή της, ούτε να εξαπατήσει τον ενδιαφερόμενο να αγοράσει το ακίνητο, στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου.

Ανέφερε ακόμη ότι έχει πρόθεση να διευθετήσει το όλο ζήτημα ικανοποιώντας οικονομικά τον συνιδιοκτήτη, αλλά και τον αγοραστή, που οι πληροφορίες λένε ότι ενδιαφέρεται ακόμη να ολοκληρωθεί η αγοροπωλησία.

Με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή η 50χρονη αφέθηκε ελεύθερη χωρίς όρους και θα παραπεμφθεί σε ρητή δικάσιμο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου