ΤΟΠΙΚΑ

Μητέρες σε απόγνωση για βρεφικό γάλα και ρουχαλάκια

μητέρες-σε-απόγνωση-για-βρεφικό-γάλα-κ-887118

Δεν έχει τέλος η λίστα των οικογενειών στον Βόλο που καθημερινά επιδίδονται στην αναζήτηση λύσεων, προκειμένου να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Οι δύσκολοι καιροί των ανατιμήσεων και της ακρίβειας έχουν δείξει, ήδη, το σκληρό πρόσωπο σε δεκάδες οικογένειες και νοικοκυριά, που δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε τα βασικά τρόφιμα.

Πιο πρόσφατο περιστατικό δύο γυναίκες, που σύντομα θα φέρουν στον κόσμο μικρά ανθρωπάκια, αλλά και μία μητέρα τριών παιδιών που δυσκολεύεται να τα «βγάλει πέρα». Και οι τρεις γυναίκες, πήραν το θάρρος και απευθύνθηκαν μέσω μηνύματος σε διαδικτυακή ομάδα, παρουσιάζοντας το πρόβλημά τους, αλλά και ζητώντας βοήθεια.

«Εχω έναν μπέμπη τεσσάρων μηνών και δύο κοριτσάκια, τρία και τεσσεράμισι χρονών. Δεν φτάνουν τα χρήματα. Πόσες υποχρεώσεις να καλύψεις; Εγώ δεν δουλεύω, είμαι άνεργη, και από ένα μεροκάματο πόσα πράγματα να καλύψεις; Τα μωρά; Τους λογαριασμούς που τρέχουν; Τα τρόφιμα; Δεν υπάρχει από πουθενά βοήθεια» αναφέρει άνεργη μητέρα που ψάχνει τρόπους να συντηρήσει τα τρία της παιδιά.

Η διαδικτυακή «Ομάδα Αλληλοβοήθειας Βόλου», στην οποία έφτασαν και οι «κραυγές» για βοήθεια, ανήρτησε λίστα με τα προϊόντα που χρειάζονται οι μητέρες μέσα από τα μηνύματά τους. Πιο αναλυτικά χρειάζονται, βρεφικό γάλα Sanilac no1, πάνες no4 και no6, ρούχα για αγοράκι νούμερο 6-12, ρούχα για κορίτσια από 3 έως 5 ετών, παιδικά παπούτσια νούμερο 24 και 25, καθώς και παιδικές κουβερτούλες.

Ωστόσο, δεν είναι οι μόνες οικογένειες στον Βόλο που είναι σε τόσο δεινή οικονομική θέση. Υπάρχουν άλλες επτά, τουλάχιστον, οικογένειες που χρειάζονται τρόφιμα και κυρίως κρέας και είδη ψυγείου για τα μικρά παιδιά τους. Η Ομάδα Αλληλοβοήθειας συστήνει, για όσους θέλουν να βοηθήσουν, τη χρήση δωροεπιταγών από αλυσίδες σούπερ μάρκετ, έτσι ώστε, κάθε οικογένεια να αγοράσει σύμφωνα με τις δικές της ανάγκες και να μην πάει κάτι χαμένο.

Για ακόμη μία φορά, οι προσφορές και οι δωροεπιταγές που θα συγκεντρωθούν από την καμπάνια που οργανώνει η διαδικτυακή ομάδα, θα συγκεντρωθούν στα καταστήματα Cafe Hive (Αναλήψεως με Κασσαβέτη) και στο Καφεκοπτείο – Παντοπωλείο Los Gatitos (Ανθίμου Γαζή 124 δίπλα από τη κλινική Ελπίς).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου