ΤΟΠΙΚΑ

Μαθήματα εθελοντισμού από τον Εσταυρωμένο

μαθήματα-εθελοντισμού-από-τον-εσταυρ-887594

Μετά από την ευγενική πρόσκληση της Διευθύντριας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς, κ. Ζωής Γεροστάθη, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σ.Σ.Κ. Βόλου ο “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”, π. Θεόδωρος Μπατάκας, επιστέφθηκε σήμερα το σχολείο και μίλησε στους μαθητές για τον εθελοντισμό.

Σε μία μεγάλη αίθουσα του σχολείου συγκεντρώθηκαν οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης και παρακολούθησαν με προσοχή την παρουσίαση του θέματος (με λόγο και εικόνα).

Ο ομιλητής, μίλησε στα παιδιά με απλότητα και παραστατικότητα για την ουσία, την οργάνωση, την αναγκαιότητα και τη δράση του εθελοντισμού -και συγκεκριμένα του “Ε”- και πρόβαλε μια σειρά φωτογραφιών από τις δομές, την διακονία των εθελοντών και την πανελλήνια δράση του Συλλόγου.

Στο τέλος της συνάντησης, ο π. Θεόδωρος προσέφερε ως δώρο σ’ όλα τα παιδιά το παραμύθι “ΤΟΝΤΥ”, της Σταυρούλας Δημητριάδη και σ’ όλους τους δασκάλους του σχολείου το DVD “Στα ίχνη που άφησε ο Χριστός”, έκδοση του “Ε”.

«Μακάρι να τους μιμηθούν και άλλα σχολεία με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών για το μεγάλο θέμα του υγιούς εθελοντισμού. Ο ανιδιοτελής εθελοντισμός -και μάλιστα στο όνομα του Χριστού- έχει γίνει πια αναγκαίος για να ανακουφίζονται και να ενισχύονται χιλιάδες εμπερίστατοι αδελφοί μας σε μια δύσκολη περίοδο για όλη την παγκόσμια κοινότητα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Εσταυρωμένου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου