ΤΟΠΙΚΑ

Τρίωρη στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων

τρίωρη-στάση-εργασίας-των-δικαστικών-888454

Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν χθες οι δικαστικοί υπάλληλοι διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή με τίτλο «Επιλογή,κατάρτιση και επιμόρφωση των Δικαστικών Υπαλλήλων στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών-Τροποποιήσεις στον ν.4871/2021».

Στη στάση εργασίας που προκηρύχθηκε από την Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος συμμετείχε ο τοπικός σύλλογος δικαστικών υπαλλήλων.

Ο κλάδος εκτιμά ότι το Σχέδιο Νόμου δεν «απαντά» σε κανένα απ’ τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικαστικοί υπάλληλοι και δεν ικανοποιεί κανένα απ’ τα αιτήματά τους.

«Σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζει την οριακή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί απ’ τις χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις σ’ όλες τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας και η ψήφισή του, απλά θα δημιουργήσει συνθήκες παραπέρα διαιώνισης των υφιστάμενων προβλημάτων», επισημαίνει σ’ ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Στο πλαίσιο αυτό ζητεί από την κυβέρνηση και τον υπουργό Δικαιοσύνης να προχωρήσει άμεσα η προκήρυξη διαγωνισμού τουλάχιστον, για τις περίπου 500 θέσεις δικαστικών υπαλλήλων, που έχουν εγκριθεί ως και το έτος 2022, αλλά και να γίνει προγραμματισμός προσλήψεων σε βάθος τριετίας, με στόχο την κάλυψη όλων των οργανικών κενών.

Τέλος οι δικαστικοί υπάλληλοι διεκδικούν την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών, που είχε καθιερωθεί στη λογική του ότι βιώνουν παρόμοιες συνθήκες εργασίας με τους δικαστικούς λειτουργούς, καθώς επίσης την έγκριση σε μόνιμη βάση 20 ωρών μηνιαίως για υπερωριακή απασχόληση σε όλους τους δικαστικούς υπαλλήλους, κ.α..

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου