ΤΟΠΙΚΑ

Χρέη άνω των 1.000€ για πάνω από 300 Βολιώτες

χρέη-άνω-των-1-000e-για-πάνω-από-300-βολιώτες-854383

Πίεση προς κακοπληρωτές, που έχουν χρέη άνω των 1.000 ευρώ ο καθένας σε λογαριασμούς, επιχειρεί να ασκήσει η ΔΕΥΑΜΒ για να εξασφαλίσει ροή 300.000 ευρώ και πλέον προς τα ταμεία της. Από την ερχόμενη Τετάρτη οι συστηματικοί κακοπληρωτές μπαίνουν στο στόχαστρο συνεργείων της υπηρεσίας, η οποία δεν θα προβαίνει μόνο σε διακοπές, αλλά θα «ξηλώνει» και παροχές, όπου διαπιστωθεί λαθροϋδροληψία.

Σύμφωνα με στοιχεία της επιχείρησης, πέραν των μεγαλοοφειλετών, αυτή τη στιγμή υπάρχουν περί τις 270 – 300 περιπτώσεις κακοπληρωτών καταναλωτών, που έχουν οφειλές σε λογαριασμούς ύδρευσης άνω των 1.000 ευρώ ο καθένας. Πρόκειται κυρίως για επιχειρήσεις, που συνήθως έχουν μεγάλες καταναλώσεις και είτε δεν έχουν προχωρήσει σε ρυθμίσεις, είτε έκαναν ρυθμίσεις και τις έχουν εγκαταλείψει, ενώ τα χρέη τους μεγαλώνουν. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα έχει γίνει και διακοπή της υδροδότησης, ωστόσο οι καταναλώσεις τρέχουν, κάτι που συνεπάγεται ότι έχουν συνδεθεί παράνομα με το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ.

Ανάμεσα στους κακοπληρωτές και νοικοκυριά, που είτε θα πρέπει να προχωρήσουν σε πλήρη εξόφληση των υποχρεώσεών τους, είτε να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Η ΔΕΥΑΜΒ προειδοποιεί ότι αν διαπιστωθούν παράνομες συνδέσεις, θα «ξηλωθεί» ολόκληρη η παροχή και αυτό σημαίνει ότι για την εγκατάσταση νέας απαιτείται ποσό τουλάχιστον 300 ευρώ. «Δεν γίνεται κάποιοι να καταναλώνουν νερό σε βάρος άλλων δημοτών, που είναι συνεπείς», αναφέρουν στελέχη της υπηρεσίας.

Οι διακοπές θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη Τετάρτη και θα γίνουν ανεξαρτήτως τομέα στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΜΒ αναφέρει τα εξής: «Ενημερώνουμε ότι εξελίσσεται κανονικά το πρόγραμμα διακοπών υδροδότησης στις παροχές των καταναλωτών, οι οποίοι έχουν δύο ανεξόφλητους λογαριασμούς ή έχουν παραβιάσει τον διακανονισμό της οφειλής τους με καθυστέρηση εξόφλησης δύο δόσεων.

Πέραν αυτών, από την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει πρόγραμμα διακοπών υδροδότησης στους καταναλωτές, που οφείλουν ποσό μεγαλύτερο από 1.000 ευρώ. Παρέχεται ο χρόνος των δύο εργάσιμων ημερών σήμερα Παρασκευή και την ερχόμενη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου για την τακτοποίηση των οφειλών και καλούμε τους καταναλωτές να προβούν στην τακτοποίηση των οφειλών, ώστε να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να προβούμε σε διακοπή υδροδότησης.

Επισημαίνουμε ότι στους καταναλωτές με οφειλή μεγαλύτερη των 1.000 ευρώ, οι οποίοι έχουν τυχόν παραβιάσει την προγενέστερη διακοπή υδροδότησης, θα επιβληθεί πλήρης αποβολή από το δίκτυο ύδρευσης και για την επανάληψη της υδροδότησης θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία νέας σύνδεσης».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου